Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Lidem kvůli slunečním elektrárnám praskají žárovky a ničí se počítače

A teď k solárním panelům - asi se pak začnou rušit a co s tím ohromným množstvím odpadu z nich?

Az bude prozkoumana antihmota a zvladnuta jeji vyroba a transormace energie, pak se jakykoliv odpad muze stat zdrojem energie.


Při anihilaci elektronu a pozitronu dojde k uvolnění jejich klidové energie. Jednalo by se o nejúčinější metodu získávání energie, kdyby se tato během anihilace neuvolnila ve formě jen těžko využitelného záření γ. Energie vzniklých fotonů je dána rovnicí E=mc².

Tedy při setkání elektronu s pozitronem vznikají 2 fotony o energii přibližně 0,51 MeV. Pokud se elektron s pozitronem navzájem pohybují téměř rychlostí světla, nebo při anihilaci těžších fermionů, vznikají navíc další částice, např. mezony.
...
Při současných znalostech lidstva ji bohužel nelze využít jako nejúčinnější ze známých zdrojů energie, i když při reakci s hmotou uvolňuje energii se stoprocentní účinností (jaderné štěpení je účinné pouze na 1,5 %).
...
Může být vytvořen protiklad na jakýkoliv prvek, na jakoukoliv látku, z antihmoty by mohl být zkonstruován celý vesmír. Problémem antihmoty je, že může zreagovat s hmotou, což může mít fatální následky. Kdyby totiž reagovala s hmotou, tak by nastala exploze. Navíc je velmi těžké antihmotu udržovat v chodu.

PS: jednou tu uz vybuch z reakce hmoty a antihmoty byl - pri vzniku vesmiru...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality