Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Úsporné žárovky uvolňují do okolí karcinogenní jedy

Pokusim sa byt nestranny, niekolko pohladov:

EU - na jednej strane je dobre ze sa snazili, na druhej, mali to viac testovat predtym, ale ci mohli, ci boli dostupne technologie alebo to odflakli atd. to by bolo nadlho.

[OT]Mrzi ma ale ze sa malo presadzuju obnovitelne zdroje - hlavne na Slovensku, pritom napr. tych smajlikov (piktogramy) v TV dali hned, aj ked velka cast EU ich nema doteraz a u nas strasia od zaciatku, ale to sa uz tyka skor Slovenska, aj ked to nariadila EU. Tu su problemom priority.[/OT]

K ziarovkam - halogenky tieto problemy nemaju, su tiez usporne, aj ked menej, daju sa aj stmievat, cena je dobra, myslim ze by mohli nahradit klasicke aj hned. LED sa to predpokladam netyka, ale tam je problem cena, hlavne pri 'silnejsich'. Ako som uz hovoril, problem s cenou by mohla ciastocne vyriesit zaruka "vymena kus za kus" napr. az 8 rokov, aj ked to by chcelo osetrit aby to neplatilo pre firmy kde sa svieti nonstop a pod.

Celkovo k teme, vazne neviem co sa stane, ci ludia usporky prestanu kupovat, ci to bude skandal, ci budu ludia ziadat spat peniaze, som zvedavy.

Riesenie je IMHO kombinacia halogenky+LED, niekde je silne svetlo nevyhnutne, niekde staci slabsie, niekde sa vyuzije stmievanie - a to znamena aj dalsiu usporu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality