Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Češi vyrábí DVDčka s životností 160 let

Nespoléhám na žádná média, i kdyby psali, že vydrží milión let. CD/DVD mi svou kapacitou přestalo vyhovovat už před několika lety (naposledy jsem data vypaloval snad před 7 lety..)

Zálohuju (teď) na flešku, externí disky, vyloženě aktuální data občas na DVD-RAM. S postupem doby, jak rostou kapacity médií (a objem dat, které chci zálohovat), obmněňuji zálohovací park, přikupuju další/větší disky. Stará média (zálohoval jsem i na diskety či CD-R) postupně nepoužívám - až bude něco lepšího, budu zálohovat na nová média.

Zálohy mám na více médiích (a živá data ve více počítačích), takže selhání jednoho/dvou najednou mě nijak neohrozí. Pokud dojde k nějaké apokalypse, bude mi to už jedno.

Nejhorší je to s homevideem. Nechávám si všechny HDV kazety (diskové, kartové kamery mě neoslovily, točím na pásku) a kromě toho zálohuju originální data (*m2t) na dvoje HDD. Jenže 1 hodina = 15GB, takže je to časem docela náročné. Vlastně i fotky - 10GB za rok není nic mimořádného (a to obvykle fotím jen v *jpg, snímek kolem 4-5MB, *raw "žere" několikanásobně více)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality