Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem OS a aplikace z webu jsou zde

Google oznámil nástup plné verze levných notebooků od Aceru a Samsungu. Nabídnou cloudový operační systém, hromadnou správu firemních počítačů, nebývalou záruku a připojení k internetu za měsíční paušál v řádu stokorun za počítač.

V pocitaci bude pouze mala cast OS a par zakladnich aplikaci (prohlizeni fotek) a po startu se "dotahne" OS z internetu, jakoz i dalsi aplikace, ktere budou pouze on-line, napr. office, e-mail, editor obrazku, antivir, etc.A uz je to tady. Hnus.
A za chvili nic jineho nebude. Je to podobne, jako ty dotykove displeje na mobilech. Nejaky debil vymyslel, ze nejsou treba smerova tlacitka a "enter" a vsichni to tak delaji. Stejne to bude i s timto. Normalni "of-line" (OS a aplikace) se za chvili ani nebude prodavat.

m.idnes.cz/technet/notebooky/tech-a-trendy/clanek. A110511_200725_tech-a-trendy-nb_pka.idn

Předmět Autor Datum
Nevidim to tak cerne. Rozumny admin nikdy firemni data do internetu neposkytne (at s jakoukoli zaruk… nový
JR_Ewing 12.05.2011 13:23
JR_Ewing
pěkná hovězina.. nový
Niko Bellic 12.05.2011 13:24
Niko Bellic
Snad se to nerozšíří. My paranoidní jedinci už hledáme lano a nejkratší cestu k lesu. nový
mif 12.05.2011 17:54
mif
Nemaj strach. Vsdy sa najde masa ludi ktora take nieco neakceptuje a bude sa robit software ci uz fr… nový
MM.. 12.05.2011 18:47
MM..
Kdo chce, nechť to používá. Já potřebu vystavovat svoje data světu nemám a nepředpokládám, že svůj p… nový
L-Core 13.05.2011 08:45
L-Core
Ja se cloudum nebranim, ale privatnim, do verejnych siti nesmi nic. :-) Osobne mam doma pro rodice a… poslední
JR_Ewing 13.05.2011 09:08
JR_Ewing

Nevidim to tak cerne. Rozumny admin nikdy firemni data do internetu neposkytne (at s jakoukoli zarukou) a nerozumny manager, nechajici se ukecat k takovemu reseni od nej upusit, jakmile se zacnou casti jeho soukromych dat objevovat nekde, kde je nikdy nedal. Nene, tohle bude alternativa, nikoli nastupce.

Nemaj strach. Vsdy sa najde masa ludi ktora take nieco neakceptuje a bude sa robit software ci uz free alebo komercny. Napr. na linux ti nikto nebude robit cloud, ked je to zdarma, kto by k tomu financoval miliardy na cloud.
Google v androide sice ponuka moznost ukladat si vsetky mozne kraviny na to ich sialene google superkonto, ale opytal sa ma predtym ci to chcem (co ma prekvapilo ptz MS by sa take nieco vobec nepytal :), odskrtol som samozrejme ze NIE, a nic sa do cloudu neposiela. Tam islo len o data (mat naplanovane ulohy a kontakty a data apod centralne na serveri a pristupovat k nim z akehokolvek zariadenia), ja to nechcem ale treba si ale uvedomit ze pre mnohych ludi to moze byt vyhoda, napr. mat pristup na data z PC aj z mobilu atd, a za druhe ze sa nemusia neustale srat so zavirovajucim sa Windows a v jednom kuse do toho nieco instalovat. Bezni ludia chcu pouzivat sluzbu, platit za to, a nestarat sa o to. A ziadne tajne data nemaju, maximalne tak polonahe fotky z dovolenky :)

P.S. Stale ale bude masa zakaznikov ktora to nechce, z roznych dovodov. Napr. v D sa ludia burili uz aj voci tomu ze google odfotil ich dom a dal tie obrazky na streetview, a desattisice ludi dokonca vyplnili ziadost na google ze nechcu aby ich dom bol viditelny na streetview a sli kvoli tomu este aj na postu overovat identitu ci co len aby im google ten ich dom na streetview rozmazal :) Nemaj strach, paranoidov su miliony.

Kdo chce, nechť to používá. Já potřebu vystavovat svoje data světu nemám a nepředpokládám, že svůj postoj změním. Cloud pro mě představuje vysoké riziko zneužití osobních dat. I práce ve webové aplikaci "bez ukládání souboru na net" se mi zdá nebezpečná; kdoví, co všechno se posílá někam pryč už během práce v nějakém webovém Excelu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru