Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem OS a aplikace z webu jsou zde

Google oznámil nástup plné verze levných notebooků od Aceru a Samsungu. Nabídnou cloudový operační systém, hromadnou správu firemních počítačů, nebývalou záruku a připojení k internetu za měsíční paušál v řádu stokorun za počítač.

V pocitaci bude pouze mala cast OS a par zakladnich aplikaci (prohlizeni fotek) a po startu se "dotahne" OS z internetu, jakoz i dalsi aplikace, ktere budou pouze on-line, napr. office, e-mail, editor obrazku, antivir, etc.A uz je to tady. Hnus.
A za chvili nic jineho nebude. Je to podobne, jako ty dotykove displeje na mobilech. Nejaky debil vymyslel, ze nejsou treba smerova tlacitka a "enter" a vsichni to tak delaji. Stejne to bude i s timto. Normalni "of-line" (OS a aplikace) se za chvili ani nebude prodavat.

m.idnes.cz/technet/notebooky/tech-a-trendy/clanek. A110511_200725_tech-a-trendy-nb_pka.idn

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdo chce, nechť to používá. Já potřebu vystavovat svoje data světu nemám a nepředpokládám, že svůj p…
L-Core 13.05.2011 08:45
L-Core
Ja se cloudum nebranim, ale privatnim, do verejnych siti nesmi nic. :-) Osobne mam doma pro rodice a… poslední
JR_Ewing 13.05.2011 09:08
JR_Ewing

Kdo chce, nechť to používá. Já potřebu vystavovat svoje data světu nemám a nepředpokládám, že svůj postoj změním. Cloud pro mě představuje vysoké riziko zneužití osobních dat. I práce ve webové aplikaci "bez ukládání souboru na net" se mi zdá nebezpečná; kdoví, co všechno se posílá někam pryč už během práce v nějakém webovém Excelu.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru