Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale my už u toho nebudem. Optika na prknách je papírová technologie.
mif 24.06.2011 23:02
mif
A taky bych čekal, že to bude nepřijatelně drahý, což zabrání masovýmu rozšíření. Nedokážu si předst…
Prasak 25.06.2011 01:08
Prasak
To by mě taky dost zajímalo, napadá mě snad nějakej rychlej robot (něco jako tohle na osazování souč…
marekdrtic 25.06.2011 07:01
marekdrtic
pokial sa jedná len o modifikovanie pcie,kde komunikačné kanály sa dnes robia ako medené plošné spoj…
audax 25.06.2011 08:38
audax
Dnes by třeba stačilo nahradit celou sběrnici jedním opt. kabelem, ale nároky pořád rostou a s přech…
Niko Bellic 25.06.2011 09:18
Niko Bellic
To neni pravda ze by uzivatel nieco zistoval. Nie uzivatel sa zmenil ale konecne su tu technlogie a…
MM.. 25.06.2011 17:36
MM..
No uživatel právě zjistí, že práci, kterou dělal na stolním pc nebo ntb najednou zvládne mašinka men… poslední
Niko Bellic 26.06.2011 01:25
Niko Bellic

To by mě taky dost zajímalo, napadá mě snad nějakej rychlej robot (něco jako tohle na osazování součástek 1:01 - watch), kde by se vlákno odmotávalo ze špulky a nějak lepilo na desku. Ale jak zabránit přetržení vlákna a jak by se levně vyřešilo rychle a přesně připojování vláken do čipů, jó to už nevim :-). Výroba 12-vrstvé desky je oproti tomu hračka :-). Taky je ale třeba uvážit to, že by těch optických vláken bylo mnohokrát méně než měděných cestiček, když muže 1 optické vlákno nést hodně různých vlnových délek.

pokial sa jedná len o modifikovanie pcie,kde komunikačné kanály sa dnes robia ako medené plošné spoje,tak nahradenie optikou bude rovnako "jednoduché" ako je tomu už dnes pri profi digitálnych audiočipoch,kde optické digitálne linky fungujú,takisto niektoré hi-end sieťové adaptéry,možno by konečne oživili uúlne prapôvodný koncept pcie,kde sa neuvažovalo,že budú nejaké zbernice na zákl.doske a do nich sa budú dávať nejaké zásuvné karty,ale pripojenie periférii malo byť niečo také ako poznáme dnes pri externých usb/firewire záležitostiach a usb/firewire radičoch,počítač mal byť malá krabička s procesorom,pamäťami a zbytok extené krabičky pripojené káblikom a malým konektorom do samotného pc,s optikou by sa to dalo zrealizovať velmi jednoducho,grafika pripojená káblikom a konektorom podobným dnešnému s/pdif ,hdd takisto atď......
tie výhody optiky si už naznačil,tých spojov bude menej,schémy budú jednoduchšie,optika vie niesť viac informácii v jednom vlákne,pokial sa to nasadí masovo,technologia zlacnie,ako všetko doteraz,dnes je aj zároveň velmi drahý prechod samotných výrobcov od doteraz používanej klasiky na úplne nový typ výroby,to by znamenalo zostrojiť,vyrobiť a nakúpiť od základu nové mašiny a to sa nedá zo dňa na deň,to než sa rozhýbe,bude trvať....tá doterajšia klasika je už zabehnutá a prechod bude postupný a zdlhavý,kým sa vôbec len dohodne nejaký jednotný koncept........

Dnes by třeba stačilo nahradit celou sběrnici jedním opt. kabelem, ale nároky pořád rostou a s přechodem na světlo jsou dveře otevřené do neuvěřitelných výšin. Otázka je, jestli by vůbec byl o to zájem (kromě využití v superpočítačích) i mezi obyčejnými uživateli. Už v současné době je pro obyč. usera výkonu přebytek a zjišťuje, že by mu mohl stačit mnohem slabší úsporný stroj, přenosný, lehký a s dotykovým displejem..

To neni pravda ze by uzivatel nieco zistoval. Nie uzivatel sa zmenil ale konecne su tu technlogie a architektury ktore zdaleka prekonavaju povodnu x86 windows+intel architekturu ktora mala problem prehrat HD video aj na niekolko-GHz x86 CPU co zral 100W v klude (a aj dnesne atomy maju alebo donedavna mali problem s HD videom). A HD video dnes zvladne prehrat aj 1GHz RISC v telefone so 100x nizsou spotrebou jak povodne x86, a to je sposobene vyvojom a konecne po 20rokov odklonom od x86 nezmyslu, a nie ze by uzivatel nieco zistoval.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru