Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows, jaká jste ještě neviděli. Je tu největší změna od roku 1995

Microsoft udělal v případě Windows 8 radikální krok. Změní filozofii ovládání a nabídne verze třeba pro procesory ARM či Snapdragon. Poprvé bude desktopový systém Microsoftu postaven tak, aby se lehce ovládal dotykem.

http://technet.idnes.cz/windows-jaka-jste-jeste-ne videli-je-tu-nejvetsi-zmena-od-roku-1995-pw3-/soft ware.aspx?c=A110825_153143_software_vse

Protože byl k tomu můj komentář trochu delší, dal jsem ho na
http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/208850/J ednoduche-ovladani-Windows-8.html
část:

...Budete chtít třeba napsat dopis. Dotknete se na ploše karty "produktivita", otevře se vám nabídka. kde bude "psaní textů", "úprava fotografií", "prezentace projektu", etc. Dotknete se "psaní textů" a otevře se vám nabídka na typ textu (jednoduchý/složitější s obrázky). Dotknete se "jednoduchý" a otevře se vám nabídka "osobní sdělení", "firemní informace". Dotknete se osobního a otevře se vám nabídka pro výběr barvy. Dotknete se černé a otevře se vám nabídka pro výběr písma, což je obzvláště uživatelsky přívětivé, protože na monitoru 24" je běžné písmo moc malé a také nebude dobře vidět kvůli upatlanému monitoru (nepíše se pouze jeden dopis za celý den). Případně se vám otevře kudla v kapse. A pokud se už konečně otevře nějaký editor, půjdete si pro čistící prostředek, abyste přes upatlaný monitor viděli písmena....

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
největší změna od roku 1995 by bola, keby konecne zamestnali aspon jedneho ktory by vedel bezchybne…
MM.. 07.09.2011 17:25
MM..
Možná to čeká právě na tebe ;-) nový
vlk56 07.09.2011 22:16
vlk56
Nesuhlasim s tymi negativnymi prispevkami... Co sa tyka XP vs. novie verzie, tak ja som s Vista upl… poslední
Dreamer 14.09.2011 00:22
Dreamer

největší změna od roku 1995 by bola, keby konecne zamestnali aspon jedneho ktory by vedel bezchybne programovat :-D Napr. toho co urobil NT-cka. Lebo mam pocit ze odktedy ten NT-ckar odisiel (1995? :) tak tam uz asi nezostal nikto kto by vedel urobit kod bez 100tisic bugov :)
P.S. samozrejme som to myslel len ako joke, NTcka aj s tymi ich 8 ci kolko servicepackami boli tiez na hlavu :)

Nesuhlasim s tymi negativnymi prispevkami...

Co sa tyka XP vs. novie verzie, tak ja som s Vista uplne spokojny, az na par vynimiek, 98 a XP padali dost casto, Vista skoro vobec, vzhladom na to ake pamate su teraz a za ake ceny su poziadavky tiez nepodstatne - a tiez su to ovladace a rozne intuitivne veci, napr. ked pojdem k niekomu s XP, tak ma strasne spomaluje ked nemozem hladat / filtrovat v ponuke Start a Ovladacom paneli, takto co mam doma najdene za 2 sekundy musim hladat niekolko desiatok sekund. To je len niekolko veci, je toho viac a myslim ze 7 je na tom este lepsie.

K dotykovemu ovladaniu a podpore mobilnych zariadeni - toto ja tiez vitam, aj ked to prichadza neskoro, ale myslim ze ked to Android bude s reklamou nadalej tak prehanat, tak by mal prave MS s Win 8 sancu. Este nejake standardizovane opticke alebo skladacie klavesnice a v mnohom (zdoraznujem v mnohom, nie vo vsetkom!) taketo zariadenia mozu zastupit PC (uz teraz to dokazu, ale je to limitovane).

Samozrejme ze mozno to nebude len pozitivne, pockam si na kompatibilitu, tou to mozu riadne pokazit, ak tam pojde 30% aplikacii zo starsich Windows.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru