Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Prekrocena rychlost svetla (mozno)

Začnem hned druhou otázkou
2. He? Lom svetla je interakcia s materialom, to uz je pohltenie a znovu emitovanie energie atomami materialu, co s tym ma teoria relativity?
Interferometer je optický prístroj, platia teda zákony optiky, nakolko sa interferometer nachádza v hmotnom prostredí je rychlosť svetla c/n a nie c ako je uvádzané v Michelson-Morley experimente.
Absolutný index lomu svetla je zákon optiky, jeho platnosť sa používa pri konštrukcii optických prístrojov v celej optike. V optike neni známy ani jeden experiment v ktorom by neplatil zákon o absolutnom indexe lomu svetla v hmotnom prostredí ! Zákon o absolutnom indexe lomu svetla v hmotnom prostredí je ignorovaný len v Teorii relativity !
Meranie indexu lomu svetla interferometrom potvrdilo platnosť absolutného indexu lomu svetla hmotného prostredia pre meranie s interferometrami ! Bez platnosti zákona o indexe lomu svetla sa posuun interferenčných prúžkov nedá vysvetliť ani vypočítať. Interferometer je optický prístroj a v optike platí zákon o indexe lomu svetla, preto zákon platí aj pre interferometre !
V knihe Albert Einstein Teorie relativity2, na str. 96. píše o experimente s rychlosťou svetla šíriaceho sa vo vzduchu na trati „ Přirozeně musíme případ šíření se světla jako každý jiný vztahovati na nějaké tuhé vztažné těleso ( systém souřadnic ). Za takové zvolíme zase naší trať. Vzduch nad ní mysleme si odstráněn. Podél trati budiž vyslán ...“
Táto podmienka je velký omyl špeciálnej teorii relativity ! Vzduch okolo trati reálne existuje, preto v experimente musíme počítať s existenciou vzduchu ako hmotného prostredia. Rychlosť svetla vo vzduchu je daná absolutným indexom lomu vzduchu podľa zákona o indexe lomu svetla, preto nemôžeme počítať s rychlosťou svetla vo vákuu !
Vetu „Vzduch nad ní mysleme si odstráněn“, povedané terminológiou fyziky „myslime si, že tu nie je vzduch ale vákum a neplatí absolutný index lomu svetla pre hmotné prostredie - vzduch“. V knihe Teoria relativity popisaný experiment s vlakom nachádzajúci sa vo vákuu je vymyslený, v prírode takýto experiment nikde neexistuje. Na Zemeguli žijú ľudia len v hmotnom prostredí, preto musíme túto realitu plne akceptovať a vymyslené teórie uvádzať v sci-fi literatúre a nie vo fyzike.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality