Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Prekrocena rychlost svetla (mozno)

Ale ved to je TEORIA relativity, nie pokus relativity :). Si predstav ze je ten vlak vo vesmire, takze vo vesmire podla teba teoria relativity plati? :) Zrovna to ze tam nerata so vzduchom neni ziaden omyl. Vo fyzike je uple bezne ze ked sa popisuje nejaky jav tak sa zameriava len na ten jav. Ostatne vplyvy okolia sa pridavaju az dodatocne poda toho okolia.
Pokus robili ini ludia a nie einstein a nerobili ho kvoli ziadnej relativite. Einstein len na zaklade vysledkov roznych vtedajsich pokusov sa zamyslel a na zaklade HYPOTETICKYCH uvah (vlak iduci rychlostou svetla vo vesmire) vyvodil nejake teoreticke (=neoverene, =TEORIA) zavery.
Otazka je ze ci interferometer a vzduch nejak ovplyvnil ten pokus merajuci rychlost svetla roznymi smermi. To je dost nepravdepodobne ptz to bolo myslim overovane roznymi sposobmi. Otazka ostava ci su einsteinove uvahy ako celok spravne alebo je v tom nejaky logicky zadrhel (podla mna je ptz podla mna pouziva aj neoverene predpoklady), a ci stejne zakonitosti platia na vsetky castice a za kazdych okolnosti.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality