Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem v Tokiu byla podepsána ACTA

cituju:

V sobotu byla v Tokiu podepsána mezinárodní dohoda ACTA, která přináší mimo jiné celosvětovou regulaci Internetu, omezení digitálních technologií a možnost inspekce počítačů na hranicích.

vadí mi hlavně 3. bod; strání rypáků nadlidí 1.kategorie zbytku světa do soukromí.
macecha eu se už k podpisu chystá.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zas niekto robi velke halo z nezmyslu ktory normalnych ludi nijak neobmedzi, napriek tym nezmyslom c…
MM.. 05.10.2011 16:54
MM..
Může tě to omezit při případných celních kontrolách na hranicích/letištích. Nebo ty máš veškeré nabý…
L-Core 05.10.2011 17:17
L-Core
A v ktorej strane ACTA sa pise ze musis mat nabyvaci doklady u sebe? Alebo ze vobec musis mat nabyva…
MM.. 05.10.2011 17:28
MM..
Pro me je to jednoznacne negativni vec, nevidim v tom ani kousek pozitivniho. Zacina to pekne kousek…
Radek 05.10.2011 17:52
Radek
ACTA neni o tom aby sa ti niekto hrabal v pocitaci. To si vymysleli asi len podvodnici aby mali neja…
MM.. 05.10.2011 18:03
MM..
Nevim kdo to vymyslel a hledat to nebudu, kazdopadne vidim co se ve svete deje s lidskym soukromim a…
Radek 05.10.2011 19:17
Radek
Vídím to hodně podobně. S tím, že nakonec to bude ještě horší, než popisuješ. Ale to už tady snad ne… nový
L-Core 05.10.2011 19:22
L-Core
Nemusis si ukrajovat zo sukromia ked nechces. Ja napriklad neplatim skoro nikdy kartou, iba na amazo… nový
MM.. 05.10.2011 19:29
MM..
MM.. ty se budes jednou hodne divit, az ti reknou, ze se hotovy rusej a budou jenom karty. ]:) Jina… nový
RedMaX 05.10.2011 20:45
RedMaX
Za prve ACTA neni zakon. Zakony tvori ta vladnuca strana. Za druhe by ma VELMI zaujimalo ze podla kt… nový
MM.. 05.10.2011 22:48
MM..
MM.. ty se budes jednou hodne divit, az ti reknou, ze se hotovy rusej a budou jenom karty. Nedávno… poslední
Prasak 05.10.2011 23:50
Prasak
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_T rade_Agreement An ACTA fact sheet updated in Nov…
MM.. 05.10.2011 18:14
MM..
Reaguju jen na to, co jsem tady cetl. Mozna byla chyba, ze jsem tomu veril a nehledal dal, ale vycha…
Radek 05.10.2011 19:00
Radek
Tvoj problem je ze sa drbes do USA. Mal si ostat v europe, tu ti nikto nic nesnima. Ani ked ides mim…
MM.. 05.10.2011 19:08
MM..
Vubec jsem nemluvil o USA, vis kde mne ted brali otisky prstu a duhovku? V Ugande (kde maji holou pr…
Radek 05.10.2011 19:21
Radek
Zapinaju ich preto lebo ten kto o tom rozhodoval bol nejaky magor a proste si vymyslel ze zapnut. A… nový
MM.. 05.10.2011 19:25
MM..
Finální verze v češtině: http://static.slidesharecdn.com/swf/doc_player.swf ?doc=com20110380cs01-111…
L-Core 05.10.2011 19:13
L-Core
No tak diky za link, a je tam predsa jasne uvedene v oddieli 3 (o hraniciach) ze strana muze upustit…
MM.. 05.10.2011 19:21
MM..
Já ten text taky nestudoval, osobně se mě to zatím nedotýká - noťas nemám, a kdyby, do zahraničí se… nový
L-Core 05.10.2011 19:31
L-Core
Pokud to zustane takto Kriticky se však k dohodě staví i někteří aktivní čeští politici, např. před… nový
Radek 05.10.2011 19:24
Radek

A v ktorej strane ACTA sa pise ze musis mat nabyvaci doklady u sebe? Alebo ze vobec musis mat nabyvaci doklady? A pre teba neplati acta ale zakony danej krajiny. V ktorom zakone ktorej krajiny je napisane ze musis skladovat nejake nabyvaci doklady?

Co ma udivuje ze nikomu nevadi ze colnik ti moze (a mohol davno aj bez ACTA) pozret aj do ritnej dierky, ci tam nahodou neskryvas nieco zakazane, a to nikomu nevadi, ale ze moze pozret do notebooku, tak to je uz totalna nehoraznost :D

BTW. slusny clovek ma v notebooku len legalny SW, a hudbu som si mohol skopirovat z mojho kupeneho CD, co je dovolene. A to CD som mohol stratit, co tiez neni protizakonne. Nemaju ti jak dokazat ze nie, a dokazat by ti to museli oni ze si to ukradol, a nie naopak.

P.S: a je nezmysel ze by nejaky colnik kontroloval taketo veci u beznych ludi. Je to casovo narocne a stejne by ti nic nedokazal. Ale na druhej strane je potrebne posilnit boj proti falsovanemu tovaru, ptz nechcem aby mi servis namontoval falosne brzdy nejake made in turecko, ktore su 10x menej pevne jak original, a ktore sa za jazdy rozpadnu a ja sa niekde rozbijem. A to sa kludne moze stat, EU trh je zaplaveny nekvalitnymi a laikom nerozonatelnymi falzifikatmi (farmaceutické výrobky, potraviny a nápoje, kosmetika, hračky, autodíly) uz roky az desatrocia. To nikomu nevadi? Akekolvek posilnenie boja proti takym veciam je pozitivna vec pre kazdeho slusneho cloveka.

Pro me je to jednoznacne negativni vec, nevidim v tom ani kousek pozitivniho. Zacina to pekne kousek po kousku a za chvilku do vas ty cipy nacpou a jeste si o ne reknete. Me to neceka, protoze pokud neco takovyho za myho zivota budou chtit schvalit, prcham do rozvojovych zemi, kde do doklepu i bez cipu. Tato nova pi.ovina zasahne zase jen normalni lidi. Nepotrebuju a hlavne si nepreju, aby se mne nejakej kreten hrabal v mym notebooku. Nehlede na to, ze te to muze otravovat, zdrzovat treba na letisti atd. At se zameruji na skutecny lotry a zlodeje a nedelaji z kazdyho cloveka potencionalne nebezpecnyho cloveka, zlodeje, teroristu atd. Jinak mne vadi, ze se ti muzou hrabat treba v te ritni dirce, vadi mne, ze mne odebiraji otisky, vadi mne, ze mne odebiraji skenem ocni duhovku a vadi mne, ze mne projizdeji kdovi cim. Jenze s tim jaksi nejde nic delat. A tohle

EU trh je zaplaveny nekvalitnymi a laikom nerozonatelnymi falzifikatmi (farmaceutické výrobky, potraviny a nápoje, kosmetika, hračky, autodíly)

je duvod pro to, aby se ti nejakej kripl(celnik) hrabal v pocitaci?

Nevim kdo to vymyslel a hledat to nebudu, kazdopadne vidim co se ve svete deje s lidskym soukromim a jeho omezovanim, a nezmeni to ani tvoje domnenka s psychickyma poruchama. Mas pravdu, kazdy je nekdy ma a jen slepec nevidi, o co vse tema "supermodernima" technologiema prichazi. Pro me je zase clovek s psychickou poruchou ten, ktery nevidi to postupny ukrajovani z vlastniho soukromi, kousek po kousku, krok za krokem. Mimochodem cipy uz se oficialne na par mistech zemekoule zkousi a debilkove si je davaji dobrovolne strkat do tela a treba s nima i plati, ale to je jedno. Mne nejde jen o nejaky cipy(to jsem tak placl, jde mne o to, ze ze sebe nenecham udelat ovecku), jde o celkovou realitu, kterou kriplove z vlad, korporaci atd. , vytvareji, vymysleji a omezuji tim obycejny lidi. Ja nechci, aby me nekdo skenoval duhovku, nechci aby mne odebirali otisky, nechci nici cloudy, ty at si strci do prdele, nechci spiclovani pres mobily, pc, bankovni ucty, kreditky atd. Vadi mne, kdyz si nekdo shromazduje informace o soukromych osobach, protoze to vzdycky pujde zneuzit a z vysoka jim seru na vymysleny boj proti terorismu, pod ktery vse schovaji, kaslu jim na kamery ve mestech, ktere te spicluji, ted maji byt tusim snad i v prazskym metru (samozrejme taky kvuli "zvyseni" bezpecnosti) a mohl bych pokracovat dal, ale nema to smysl. Za chvilku to fakt bude jak v Orwellovi nebo ve filmu Demolition Man, kdy si uprdnes, ihned se to dozvi treba az v UK a ihned bude potrestan (nehlede na to, ze budes mit zaznam v nejake databazi, ze ses nepohodlny, protoze v letadle prdis, smrdis a zeres tlusty maso). Reagovat na to dal nebudu, protoze bysme si tady mohli psat do rana a stejne nic nevyresime.

MM.. ty se budes jednou hodne divit, az ti reknou, ze se hotovy rusej a budou jenom karty. ]:)

Jinak to mas tak, dokud mas stejny nazory jako zrovna vladnouci strana nebo dokud nazory nemas, tak jses vzdycky v pohode, to vsichni z doby ne davno minuly vime, ale ve chvili kdy zacnes aktivne vystupovat proti politice vladnouci strany (tridy), tak diky takovejmhle "zakonum" se da te v pohode oznacit za zlocince, pak se te rezim zbavi a nikdo nemuze nic namitat, vzdyt to probehlo zcela v souladu se zakony. ]:)

Za prve ACTA neni zakon. Zakony tvori ta vladnuca strana. Za druhe by ma VELMI zaujimalo ze podla ktoreho clanku tej ACTA ma moze niekto oznacit za zlocinca. :) (necital som to ale to o com to je nema sancu byt nebezpecne).
Ja viem o com hovoris ale toto je podla mna kricanie uplne na nespravnom mieste. Zas ked kazdemu dovolis vsetko tak znici celu spolocnost banda podvodnikov, falsovatelov, a ja neviem jakych smejdov este.

MM.. ty se budes jednou hodne divit, az ti reknou, ze se hotovy rusej a budou jenom karty.

Nedávno jsem četl jednu knížku. Je to o paralelních světech a v této knize byl jeden, kde byly čipy dávány všem lidem a byly pořádány hony na neočipovaný. Čip byl v zápěstí a platilo se s tím, evidence průchodů, dokonalá kontrola. V davu chlápek rozdával pivo. Lidi jen brali z tácku. Byla tam čtečka, stačilo natáhnout ruku, vzít pivo, díky čipu bylo okamžitě zaplaceno.
Snad se něčeho takovýho nedočkáme.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_T rade_Agreement

An ACTA fact sheet updated in November 2008, published by the European Commission, states:
ACTA is not designed to negatively affect consumers: the EU legislation (2003 Customs Regulation) has a de minimis clause that exempts travellers from checks if the infringing goods are not part of large scale traffic. EU customs, frequently confronted with traffics of drugs, weapons or people, do neither have the time nor the legal basis to look for a couple of pirated songs on an i-Pod music player or laptop computer, and there is no intention to change this.[1]

Prestan verit slepo tomu co trepu kadejake noviny, skus si najst informacie realneho charakteru. To z 2008 bol len prvy draft, neviem jak je na tom finalna verzia z 2010, nechce sa mi to citat. Ale ze ti bude niekto kontrolovat ipod je uplna kravina ktora moze napoadnut len psychicky choreho cloveka. Colnik nema na to ani cas ani ziaden dovod, u normalnych ludi.

Reaguju jen na to, co jsem tady cetl. Mozna byla chyba, ze jsem tomu veril a nehledal dal, ale vychazim z vlastnich zkusenosti (a kaslu na hledani info o tomto, protoze to nezmenis), prave napriklad z kontrol z letist, kde te projedou od hlavy k pate, odeberou otisky, duhovku a kdyz nesouhlasis, nepusti te do zeme. Proste tohle tak je a je to pravda, takze jsem nemel duvod neverit. KOntrolam PC verim, uz dnes ti je kontroluji. Musis je zapinat, tak jsem nevidel problem v tom, kdyby si vymysleli dalsi vec - kontrolu obsahu. Pokud to tak nebude, budu jen rad.

Tvoj problem je ze sa drbes do USA. Mal si ostat v europe, tu ti nikto nic nesnima. Ani ked ides mimo EU. A ani nezapina notebook (btw to zapinanie notebooku je len test ci to neni fake naplnene nejakou vybusninou alebo nozikmi, a je to skor kvoli BEZPECNOSTI lietadla (t.j. aj kvoli tvojej bezpecnosti) ked ides do lietadla. Stejne tak to scanovanie. Ze to je k hovnu lebo teroristi pouziju na prepasovanie nozikov nejakeho zamestnanca letiska, to je uz druha vec :D

Vubec jsem nemluvil o USA, vis kde mne ted brali otisky prstu a duhovku? V Ugande (kde maji holou prdel i opice:)) a v Dubaji na letisti duhovku. Chapu proc zapinaji ntb, ale myslim si, ze clovek jako ty, by treba dokazal vymyslet neco, aby to "neco" ntb necim proverilo a turista nebyl otravovanej. ja jsem je musel pri posledni ceste zapinat vsude. Nez jsem se vratil domu, bylo to 4x. Tohle ale fakt neni na debatu tady pres net. Neber to nejak blbe, ale vzycky neco vyzni nejak zkreslene.

Zapinaju ich preto lebo ten kto o tom rozhodoval bol nejaky magor a proste si vymyslel ze zapnut. A asi sa po nom opicia aj vsetci ostatni :) Ver mi je to kvoli bezpecnosti, tusim mi to povedal v US jeden colnik ale uz neviem uz je tomu 10rokov. Alebo proste je to najjednoduchsi test toho ze v tom NB je NB, a nie nieco ine. Neries :)

Finální verze v češtině:
http://static.slidesharecdn.com/swf/doc_player.swf ?doc=com20110380cs01-111004040933-phpapp02&strippe d_title=acta-cz-obchodn-dohoda-proti-padlatelstv-e sk-verze&userName=M8Rex8b3j

Kriticky se však k dohodě staví i někteří aktivní čeští politici, např. předseda výboru pro obranu a bezpečnost František Bublan (ČSSD), který pro hlavní zpravodajskou relaci České televize Události 2. října uvedl: „Lidé by měli problémy jak dokázat, že ten software je legální, museli by s sebou vozit doklady o tom, že to koupili legálně a podobně a to já si neumím představit.“

zdroj: http://www.diit.cz/clanek/dohoda-acta-v-japonsku-p odepsana-eu-zatim-s-pripojenim-podpisu-otali/38892 /

No tak diky za link, a je tam predsa jasne uvedene v oddieli 3 (o hraniciach) ze strana muze upustit od kontroly maleho mnozstvi zbozi neobchodni povahy.
Kedze je to vpodstate dohoda medzi statmi (o tom ze jake zakony urobia) tak to znamena ze stat (="strana") moze urobit tie (touto dohodou dohodnute) narodne zakony tak, aby neumoznovali kontrolu maleho mnozstva tovaru neobchodnej povahy.

Takze ked niekto tvrdi opak tak to bud vobec necital (co je smutne ze to necital asi ani ten politik CSSD ktory ma tie zakony podla toho vytovorit? :D), alebo je to falsovatel a krici lebo mu idu slapnut na prsty.
P.S. alebo len vysvetluje presne to co pisem ja, ze neni mozne kontrolovat nejake i-pody a ani to nikto robit nebude.

Já ten text taky nestudoval, osobně se mě to zatím nedotýká - noťas nemám, a kdyby, do zahraničí se s ním nechystám. Do letadla nevlezu a do USA už tuplem ne.

Článek 12, body 1,2,3 podle mě kontroly a zabavování byť i jen podezřelých NB, iPodů atd. umožňují.

Pokud to zustane takto

Kriticky se však k dohodě staví i někteří aktivní čeští politici, např. předseda výboru pro obranu a bezpečnost František Bublan (ČSSD), který pro hlavní zpravodajskou relaci České televize Události 2. října uvedl: „Lidé by měli problémy jak dokázat, že ten software je legální, museli by s sebou vozit doklady o tom, že to koupili legálně a podobně a to já si neumím představit.“

, tak su spokojenej a aspon jedna vec je pozitivni.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru