Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Test: AMD FX-8150 aneb kterak se může jít Bulldozer zahrabat

Společnost AMD uvedla 12. října letošního roku procesory řady FX s novou mikroarchitekturou Bulldozer. Proč proboha?!

Právě jste si přečetli nejspíše nejkratší recenzi nových procesorů AMD s jádry Bulldozer. Její délku a obsah objasní následujících 11 stran…

Etc, etc... Čtěte, stojí to za to. Tohle už nebude nevyladěností ]:)...

http://www.diit.cz/clanek/test-amd-fx-8150-aneb-kt erak-se-muze-jit-bulldozer-zahrabat/38998/

Zdroj: diit
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych to tak dramaticky neviděl, navzdory tomu, že se jedná víceméně o zklamání. AMD je prostě nes…
touchwood 31.10.2011 06:59
touchwood
proč to označují jako 8-jádro je mi záhadou pretoze to aj je 8jadro, spolocne to ma tusim len prefe… nový
MM... 31.10.2011 22:10
MM...
ok, "polotučné" 8-jádro. ;-) nový
touchwood 31.10.2011 22:34
touchwood
inac ja tiez nechapem preco toto robia, a jak dobre (resp. zle) maju vyrieseny ten dvojity prefetch.… nový
MM... 31.10.2011 22:37
MM...
teraz ma napadlo ked som cital wikipediu ze toto spojene dvojjadro umoznuje spojit dve 128bitove SSE… nový
MM... 31.10.2011 22:43
MM...
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_%28microarc hitecture%29 A module consists of two tightly co… nový
MM... 31.10.2011 22:15
MM...
... navyse v tom teste nevidim porovnanie integrovanych grafik, asi si autor neuvedomil ze to uz nen… nový
MM... 31.10.2011 21:35
MM...
navyse v tom teste nevidim porovnanie integrovanych grafik Proč by v testu AMD FX měly figurovat in… nový
Niko Bellic 31.10.2011 22:19
Niko Bellic
jaj sorry, tam neni grafika? Tak to ani nema vyznam testovat, to vydali asi len preto lebo niekoho n… nový
MM... 31.10.2011 22:22
MM...
Trosku si sa sekol lebo si sem zaplietol ackove procesory, ale som rad, ze si to vytiahol lebo toto… poslední
fleg 01.11.2011 08:52
fleg

Já bych to tak dramaticky neviděl, navzdory tomu, že se jedná víceméně o zklamání. AMD je prostě nesrovnatelně menší než Intel, má tedy také menší možnosti co se týká vývoje, a tedy jejich "prvotiny" nejsou technicky tak dokonalé jako od konkurence. Další verze budou nejspíše (doufám) zlepšeny a je třeba taky zohlednit fakt, že to "jako že 8-jádro" je defacto obdoba hyperthreadingového 4-jádra Intelu - proč to označují jako 8-jádro je mi záhadou.

Velmi se mi nabízí paralela s ATI HD2900 grafikou, která při uvedení vypadala jako totální fail, ale následně vyprodukovala velmi úspěšné řady 3000/4000/5000 a částečně 6000.

proč to označují jako 8-jádro je mi záhadou

pretoze to aj je 8jadro, spolocne to ma tusim len prefetch (neviem presne zhlavy) NENI to len hyperthreading (de fakto je to presny OPAK hyperthreadingu, ktory mal spolocne jadro a 2x osobitny prefetch :)

teraz ma napadlo ked som cital wikipediu ze toto spojene dvojjadro umoznuje spojit dve 128bitove SSE registre na jeden 256bitovy a tym padom by mohli byt zlepsene single threaded aplikacie ktore by toto vedeli pouzit (dnes tie aplikacie samozrejme este neexistuju ptz su to nove SSE instrukcie), ale ci to nieco prinesie tak to neviem (plne multithread aplikacia moze byt totiz stejne rychla). Je to otazne, moc vyznam to nema.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulldozer_%28microarc hitecture%29

A module consists of two tightly coupled, "conventional" x86 out-of-order processing engines. The processing engine shares the early pipeline stages (eg. instruction fetch, decode), the FPUs, and the L2 cache with the sibling in the module.

mozno bolo nestastne ze maju aj spolocnu FPU, co podla mna nebol dobry napad ale mozu to lahko zmenit. Ale je celkom zabavne pozerat ze jak sa vyvija davova psychoza "kydanie na AMD" :-D

... navyse v tom teste nevidim porovnanie integrovanych grafik, asi si autor neuvedomil ze to uz neni CPU, ale CPU+grafika, a to u oboch vyrobcov. A ze vacsina zakaznikov mozno nekupuje extra grafiku ked uz ma relativne slusnu (neviem zhlavy) grafiku uz v CPU. Dalsia otazke je ze jak daleko je kto s prepajanim funkcionality CPU a GPU. Ja neviem ale ak by sa AMD zameriaval viac na tuto vec a tym padom by sa momentalne netrhal zlepsovanim danej architektury ak by pracoval na vyuziti grafiky ako CPU, a to by bol iny fukot. Neviem ale uz sa neviem dockat kedy bude plny vykon grafickeho jadra pristupny ako CPU vykon, a len tak predpokladam ze prvy s tym pride AMD a to by bolo x-nasobne zvysenie vykonu. Informacie ale nemam ziadne, takze neviem, mozno s tym nepride nikdy nikto :)

Trosku si sa sekol lebo si sem zaplietol ackove procesory, ale som rad, ze si to vytiahol lebo toto je imho spravna cesta pre AMD. Ackove procesory nemaju nijak tragicky vykon, maju dobru spotrebu a ich graficke jadro je oproti Intelom o par tried vyssie. Idealna vec do koncalerskych zostav (imho dost silny segment trhu) a do beznych zostav do domacnosti. Vacsina ludi kupuje pc na "internet a obcasne hranie", cize ak dnes stavat pc pre bezneho cloveka tak jednoznacne na chipsete FM1.
Byt AMD necham porichu Buldozer vysumiet (mozno sa hodi na servre, skusil by som to tam) a venujem sa marketingu Liano.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru