Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Náhrada Firebugu od Mozilly

Mozilla vyvíja nástroje pre vývojárov, ktoré majú uľahčiť webovým vývojárom život. Podobne ako v ostatných prehliadačoch, tieto nástroje sú súčasťou prehliadača bez nutnosti inštalácie doplnkov. Všetky budú finálne k dispozícii 31. januára 2012, ale už teraz si ich môžete vyskúšať vo Firefoxe Aurora.

http://pc.poradna.net/file/view/7487-developer-too   ls-png

Najzaujímavejším nástrojom je Page Inspector, ktorý sa dá zapnúť pomocou klávesovej skratky Ctrl+Shift+I. Tento nástroj umožňuje klasickým spôsobom pomocou myši zvoliť prvok v štruktúre HTML elementov. Pre zvolený element je následne možné zobraziť a upraviť jeho vlastnosti alebo štýly.

Medzi ďalšie nástroje patrí Web Console a Scratchpad, ktoré sú dostupné už dlhší čas aj v aktuálnych verziách Firefoxu. Dajú sa zapnúť pomocou klávesových skratiek Ctrl+Shift+K, resp. Shift+F4. Web Console bola rozšírená o možnosť prístupu k práve zvolenému elementu pomocou premennej $0. Do Scratchpadu bolo pridané obnovenie obsahu pri reštartovaní prehliadača a tiež aj zvýrazňovanie kódu použitím editora Orion.

Page Inspector nie je možné oddeliť od okna prehliadača tak, ako to umožňuje Firebug. Mozilla však na tejto vlastnosti pracuje. Dá sa očakávať, že oproti Firebugu tieto nástroje nebudú toľko spomaľovať prehliadač. Oproti Firebugu nie sú tieto nástroje dostupné pomocou záložiek, a tak zaberajú v prehliadači pomerne veľa miesta. Aj keď Firebug je funkčnosťou a používateľským rozhraním oveľa ďalej, tieto nástroje predstavujú zaujímavú možnosť ladenia stránok bez nutnosti inštalovania ďalších rozšírení.

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality