Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Proč máme v Česku předražené telefonování? Splácíme 3G sítě v Evropě...

V Česku ovšem vládnou nadnárodní skupiny, které si dobře povšimly, že český zákazník není na ceny tolik háklivý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tedy, že je ochoten platit poměrně vysoké ceny za nízkou úroveň služeb.

http://www.lupa.cz/clanky/proc-mame-v-cesku-predra zene-telefonovani-splacime-3g-site-v-evrope/

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je riadny obrat. Pamätám sa, pred asi 8 rokmi som napísal v jednej diskusii, že ako je to na figu…
msx. 20.11.2011 00:40
msx.
Každá země bude specifický trh, když se nebude bránit. Jenom z vlastní zkušenosti vyvracím větu "DSL…
Potkan007 20.11.2011 10:45
Potkan007
Je to na figu, keď píšu 8 a dajú 4, ale na druhej strane je to viac ako naše 2, ktoré niekedy nie sú… poslední
msx. 22.11.2011 20:49
msx.

To je riadny obrat. Pamätám sa, pred asi 8 rokmi som napísal v jednej diskusii, že ako je to na figu, že nemáme CLIP zadarmo, ale aspoň máme sekundovú tarifikáciu. Nejaký Čech mi odpísal, že či musíme strácať drahocenný čas tým, že zisťujeme, že kto volá. No v podstate tá sekundovka je lepšia než ten CLIP.

Dnes je to už inak. CLIP je zadarmo, sekundovka ostala a po príchode O2 začali postupne všetci operátori znižovať aj ceny. V Čechách ešte aj cenovo výhodný Oskar zvýšil ceny s novým menom Vodafone.

No dnes nariekame, že LTE nás opäť obchádza a O2 odmieta pokrývať Slovensko 3G sieťou, hoci zvyšní dvajauž pokrývajú hlavne dediny. A paradox je, že slovenská dcéra je najlacnejší operátor naproti najdrahšej českej matke.

Na to celé platí jediná veta, ktorá platí v obidvoch krajinách. Slovensko / Česko je špecifický trh. Špecifický rozumej zaplatia a nefrflú.

Ale tak v Čechách sa nájde aj niečo čo je lepšie než u nás. DSL internet pod 8 Mbps nejde. Hoci u nás sa už niekoľko rokov rýchlosť nezvyšuje a Telekom ani nové technológie neplánuje.

Každá země bude specifický trh, když se nebude bránit.
Jenom z vlastní zkušenosti vyvracím větu "DSL internet pod 8 Mbps nejde". To jsou jen čísla. Mám tu zkušenost, že lidí, kteří mají xDSL blížící se 8Mbitům je menšina. Kyslíci začali řešit co je špatně až když jsem na 8Mbitech měřil download 70kb/s a měl desítky výpéadků denně. I podle měřících serverů to tak vypadá. O2 ADSL 8MB/s kolem 4, 16Mbit kolem 7. VDSL jsou na tom o něco lépe, ale také je to tak polovina objednané rychlosti.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru