Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Virus na "jubiki" napadol potencionalne 50% wifi sieti v CR/SR

Jubiki ich volam ja, pretoze ich nazov je krkolomny (Ubiquity), ak si ho zasomres po anglicky dostanes "jubiki".
Rezultat je takyto, nejaky manik pravdepodobne z CR zistil, ze sa daju tieto zariadenia cez cgi hacknut a napisal virus, ktory sa pokusal odhchytavat informacie z cookies.
Virus zaroven prehladaval siet a hladal ine jubiki a z nich sa skusal dostat zase na ine, cim sa siril, ale podla clanku a diskusie pod nim nie su zname ine siete, ktore by boli nakazene okrem siete autora, co vsak neznamena, ze neboli. Virus podla mna nebude velmi rozsireni, prezradil sa hned v uvode resetm zariadeni, ktore pravdepodobne pretazoval odchytavam cookies, ja som skontroloval par zariadeni u seba (u klientov) a ziadne nie je infikovane, kedze nemaju verejnu ip a zvonku sa na neda dostat nebudem ich ani platat.
Takisto mi nikto zo znamych nehlasil, zeby mal nejake problemy na sieti.
Pre teba ako usera to znamena, ze pokial mas dane zariadenie doma mal by si si zmenit opravny firmware, pretoze ta virus mozes navstivit skor, ci neskor, pokial ho pouziva tvoj ISP mal by to spravit tiez.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality