Předmět Autor Datum
nevím, v fašistický zemi bych se bál koupit i rohlík.
kmochna 17.01.2012 11:10
kmochna
Veď ono ich to prejde...
msx. 17.01.2012 12:07
msx.
A ešte ma napadlo spomenúť, že operátori nie sú charita, takže to dlho nepotrvá. Aj naše O2 chcelo b…
msx. 17.01.2012 12:12
msx.
Tak si pripadam jak u blbech na dvorku. Nekde neco slevni, zmenu udela dalsi operator. Na neco podob…
Radek 17.01.2012 12:57
Radek
Radku, klid. :-) Prskavec z internetu přece není "100% lidi".
Kurt 17.01.2012 13:00
Kurt
Tak já mezi těch tvých 100% taky nepatřím, operátoři mě *erou moc :-) Bohužel nemám žádný podpultový…
L-Core 17.01.2012 15:29
L-Core
Ja s tým problém nemám. Ja som napísal, že ich to prejde (4. operátor tam nebude charita donekonečna…
msx. 18.01.2012 21:31
msx.
Taky to slibují jen prvním 3 milionům zákazníků. Ostatní pešek.
Prasak 18.01.2012 22:02
Prasak
msx. asi pořádně nečteš. za prvé ono nejde jen o prachy a ceny, ale i celkový přístup k zákazníkovi…
Boeing 18.01.2012 22:49
Boeing
Ja na férový prístup k zákazníkovi od operátora veľmi neverím. Naše O2 robilo veľkú reklamu okolo to…
msx. 19.01.2012 13:58
msx.
Článek dobrej. Podobný scénář by se dal očekávat tady. Doufejme, že tady nějaký nový operátor vypálí…
Boeing 17.01.2012 15:43
Boeing
Šak ja vám to len prajem. Vášho šéfa TÚ zavesiť za voľačo do prievanu a konečne štátom určiť povinné… poslední
msx. 19.01.2012 14:04
msx.
v návaznost: Včerejší článek Aleše Pospíšila - 4. operátor způsobil ve Francii revoluci zafungoval…
Boeing 18.01.2012 14:23
Boeing

A ešte ma napadlo spomenúť, že operátori nie sú charita, takže to dlho nepotrvá. Aj naše O2 chcelo byť najlepšie a čo nakoniec z toho je? O2 vyhlási, že niečo spraví a konkurencia to spustí skôr. A príklady?

1. 3G sieť - T-Mobile pomaly pokryje celé Slovensko, kým sa O2 rozhýbe.
2. O2 sľúbilo, že sa bude zaoberať návrhom jedného používateľa na fóre, že bude dávať telefóny za využívanie služieb. Po roku s tým prišiel ako prvý Orange (bez viazanosti dá po pol roku telefón).

Naspäť k Francúzom:
Keď budú mať veľa zákazníkov, ceny pôjdu hore a zákazníci neutečú. Teraz len naberajú zákazníkov. Ale nevadí, trozumní tí, čo k nim teraz prešli, lebo dlho to tam také nebude.

Tak si pripadam jak u blbech na dvorku. Nekde neco slevni, zmenu udela dalsi operator. Na neco podobneho u nas cekame jak na bozi smilovani a presto se najde 100% lidi, kteri s tim maji problem. Jestli jsou vsichni cesi/slovaci takovi, tak se nedivim, ze mame temer vse nejdrazsi v EU. I kdyz u slovaku jsou na tom s volanim lip.
Sice platim diky neoficialni nabidce od O2 zlomecek toho co ostatni, ale sere me, ze operator odira ten zbytek.

msx. asi pořádně nečteš. za prvé ono nejde jen o prachy a ceny, ale i celkový přístup k zákazníkovi bez nějakejch vychcaností, na které jsme si my už s tichým zamručením zvykly (skryté poplatky, OP jak bible atd) to stím zdražováním nebude tak horký, protože je to tarif bez úvazku, takže kdykoliv zdraží, zákazník může svobodně odejít.

viz:

Bere si na paškál nabídky a nepřehledné všeobecné podmínky konkurentů – 70ti stránkové brožury, ve kterých se zákazník nemá šanci vyznat. Všeobecné podmínky Free Mobile se proto vejdou na jeden list A4.

Do mobilního internetu patří přece i VoIP a tethering a proto je přímo součástí tarifu i datový balíček. Ale ne s ušmudlanými 100 či 500 MB, nároky současných uživatelů s vyspělými smartphony jsou 3 GB. Součástí tarifu je i připojení přes Wi-Fi hotspoty, Free jich má po celé Francii přes čtyři miliony

Řeč přišla i na dotované mobily. Ve Francii je stejná praxe jako u nás – zákazník se při koupi dotovaného mobilu upíše na roky. Tohle ne, říká Xavier Niel. Od Free Mobile můžete mít i mobil. Buď za plnou cenu, nebo na splátky bez navýšení. Ty mohou být na rok, dva až tři, ale paušál máte pořád bez úvazku.

Ja na férový prístup k zákazníkovi od operátora veľmi neverím. Naše O2 robilo veľkú reklamu okolo toho, že všetci dávajú obmedzený Internet a oni prídu s niečím novým. Prišlo O2 data neobmedzene za 6 €, ktoré nedávno vystriedal balíček 500 MB za 6 €. Ale hlavná vec, že oni sú féroví. Ďalej vraj zákazník platí služby navyše a oni spustili balík 50 minút a SMS z Internetu bez limitu. Ľudia kritizovali, že s SMS bez limitu z Internetu musia navyše platiť za minúty, ktoré nepotrebujú a nepochodili. Ale áno, keď sa ti nepáči z O2 sa dá tiež kedykoľvek odísť, lebo je to bez viazanosti. No ale kam odídeš? Do horšieho? A to si oni uvedomujú a preto sa nenáhlia so žiadnymi službami a to isté bude aj vo Francúzsku po dosiahnutí 3 miliónov zákazníkov. Ale opakujem: Tí, čo túto ponuku využijú robia dobre, konečne majú ceny aké mali mať už dávno.

Šak ja vám to len prajem. Vášho šéfa TÚ zavesiť za voľačo do prievanu a konečne štátom určiť povinné zmeny v cenníkoch k lepšiemu. Len nech to nedopadne ako ten slávny zákon z EÚ, kde určili 1 a 2 ročnú viazanosť, ale zabudli dať zariadenia k 1-ročnej viazanosti, čím vlastne dosiahli toho, že napr. na Slovensku sa nezmenilo nič (neviem ako inde). Ďalej prenositeľnosť za 1 deň dopadla tak, že spravili "akože" dve časti prenosu, jednu papierovaciu, ktorá môže trvať 3 dni a potom samotný prenos za 1 deň, čím sa vlastne 5 dňový prenos neskrátil na 1 deň, ale o 1 deň. Ak bude u vás TÚ robiť podobné rozhodnutia ako pochybná EÚ, tak sa toho nedočkáte nikdy. Veď už teraz sa vám oplatí volať z roamingu, pretože tam je nižšia cena a navyše sekundová tarifikácia po 30 sekundách.

v návaznost:

Včerejší článek Aleše Pospíšila - 4. operátor způsobil ve Francii revoluci zafungoval jako pověstná poslední kapka v již tak přeplněné číši trpělivosti českého zákazníka mobilních operátorů. A spustila se lavina. Lavina příspěvků nespokojených zákazníků na Facebookových stránkách O2, T-Mobile a Vodafone.

http://mobil.idnes.cz/novy-operator-ve-francii-pus obi-jako-bomba-cechy-rozpalil-do-ruda-pyg-/mob_ope ratori.aspx?c=A120118_110506_mob_operatori_mer
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/1991253/revoluc e-v-mobilech-ve-francii-free-nabizi-volani-a-zprav y-bez-omezeni-za-500-kc-a-drti-konkurenci.html
http://mobilenet.cz/clanky/jak-francouzsky-operato r-free-mobile-poradne-zatopil-konkurenci-8362
1002762.html

Zdroj:http://predrazenevolani.blogspot.com/2012/01/valka -zakaznici-vs-operatori.html

https://www.facebook.com/Nechceme.predrazene.mobil ni.volani

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru