Předmět Autor Datum
To nič, o pár mesiacov sa má pridať aj Slovensko po zmene legislatívy. Ale podľa mňa sa tým nič nezm…
msx. 26.01.2012 19:11
msx.
Ale zmení sa, zmení. Co sa donedávna dialo ako úplna samozrejmosť, filmy, seriály, stahujú v stovká…
Joseph 26.01.2012 19:41
Joseph
Pokles nelegálneho sťahovania bude ohromný, určite viac ako 60-70% A kdo zapláče - jednak běžný use…
Dale Cooper 26.01.2012 22:25
Dale Cooper
Názor na ACTA: watch
Mihh 26.01.2012 20:46
Mihh
Alea ACTA est... Očipujou nás, zcenzurují internet, zakážou špiritus, etc. Copak já, stařec nad hrob…
mif 26.01.2012 22:56
mif
nastupující generace se z toho posere mazlavým šitem Neposere. Bude jim médii dnes a denně servírov…
Dale Cooper 26.01.2012 23:10
Dale Cooper
To je vlastně fakt. Establishmentem indukovaná demence, totální zvrat hodnot, ztráta archetypů. Ješt…
mif 26.01.2012 23:18
mif
Vzhledem k tomu, jak utahování šroubů začíná nabírat obrátky u toho já (33) bohužel budu...
Dale Cooper 26.01.2012 23:24
Dale Cooper
To by ma zaujímalo ako to ešte zhoršia, už teraz je to dosť na figu, pokiaľ chce človek všetko legál…
msx. 26.01.2012 23:16
msx.
Podívej se na to z druhé stránky - jsou filmy něco, bez čeho se nedá existovat? Abychom za deset let…
Dale Cooper 26.01.2012 23:26
Dale Cooper
Naše civilizace je stará a unavená. Konzumace ve velkém (kvanta šitózních pořadů, žrádlo z nafty /hl…
mif 26.01.2012 23:37
mif
Nejsem zastáncem NWO, nicméně soudím, že takhle to dál nejde Otázkou je, zda nejde právě o důslede…
Dale Cooper 27.01.2012 00:08
Dale Cooper
Otázkou je, zda nejde právě o důsledek NWO. Ano, je to možné (vlastně i pravděpodobné). Že si žijem…
mif 27.01.2012 00:27
mif
Že si žijeme jak ošípané v obilovině, je nabíledni - máš co žrát? Máš kde spát? Je ti teplo, neklepe…
Prasak 27.01.2012 09:50
Prasak
Jojo... To, jací lidé jsou produkováni školstvím vidím dnes a denně; vždyť se nám chodí na počtu co…
Dale Cooper 27.01.2012 09:53
Dale Cooper
[http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/424 370_1842861208250_1742215862_869533_1984670222_n…
Kráťa 27.01.2012 03:18
Kráťa
Nevím, jestli to tu ještě někdo čte,když je to "pod čarou", myslím že tenhle hnůj není třeba nějak e…
Boeing 01.02.2012 18:16
Boeing
Ať si všichni tyhle šmejdi co to podepsali trhnou!!!!!!Však oni ještě polezou po kolenou!Anonymous v… poslední
alcapone 03.02.2012 10:07
alcapone

To nič, o pár mesiacov sa má pridať aj Slovensko po zmene legislatívy. Ale podľa mňa sa tým nič nezmení. Veď je zakázané zdieľanie a zdieľa pomaly polka republiky. Je zakázané používanie nezakúpeného softvéru a koľkí to robia? Softvérová polícia by mala robotu na desaťročia. Samozrejme, že to k ničomu dobrému nevedie.

Ale zmení sa, zmení.

Co sa donedávna dialo ako úplna samozrejmosť, filmy, seriály, stahujú v stovkách GB, totálny trotli nemajúci najzákladnejšie vedomosti o sieti, ako úplne bezproblémovú, všeobecne dostupnú službu. Masovú záležitosť, maximálne si priplatili "Premium účet", to končí.

Buď sa prejde, definitívne, na platenú variantu za stahovanie alebo návrat do sivej zóny, ako to bolo pred existenciou "Share Serverov".
No to už nebude všeobecná a masová záležtosť, pre každého. Pokles nelegálneho sťahovania bude ohromný, určite viac ako 60-70%. Značná časť záujemcov o filmy zo siete zaplatí.
A o to ide.

nastupující generace se z toho posere mazlavým šitem

Neposere. Bude jim médii dnes a denně servírováno, jak je to pro jejich dobro, kdyby to zachránilo jeden jediný lidský život a bla bla bla. Podstatné procento lidu si bude chrochtat, jak je o ně skvěle postaráno a jak jsou pedofilové, extremisti a jiná nebezpečí potírána. Bohužel.

To by ma zaujímalo ako to ešte zhoršia, už teraz je to dosť na figu, pokiaľ chce človek všetko legálne. Veď také filmy sa už v televízii pozrieť nedajú, Joj skracuje filmy pri konci, len aby napchala viac reklám. Neviem ako Markíza. Napchajú tam plno reklám, často filmy bežia aj počas reklamy. Do kina sa u nás ani nedá poriadne ísť, lebo to nestojí za nič, máme mono zvuk a aj tak je tam všetko len s titulkami, keďže je to všetko nové. DVD zas majú také ochrany (napr. Karcoooolka, či ako sa to volá presne), že film sa v mechanike nedá ani pretočiť o pár sekúnd dozadu, lebo ochrana nepustí. Ako si má ten človek potom film vychutnať? Navyše, keď si niekto chce pozrieť niečo staršie, nemá šancu zohnať to legálnou cestou.

Za nelegálnu cestu teraz beriem aj to, že to stiahne z internetu pre vlastnú potrebu, pretože to bude tiež v krátkej dobe nelegálne.

Naše civilizace je stará a unavená. Konzumace ve velkém (kvanta šitózních pořadů, žrádlo z nafty /hlavně že je toho moc/, extrémní spotřeba jakýchkoliv energií,...) na jedné straně, hladomory na druhé. Nejsem zastáncem NWO, nicméně soudím, že takhle to dál nejde. Nějaká cenzura internetu mi v kontrastu s globálními problémy planety pouze vykouzlí lehký úsměv na rtech.

Nejsem zastáncem NWO, nicméně soudím, že takhle to dál nejde

Otázkou je, zda nejde právě o důsledek NWO.
Jinak s tebou souhlasím; byli jsme bez internetu, budeme i bez něj. Domnívám se, že i pro nás, kteří si žijeme jak prasátka v žitě (také jsme se mohli narodit třeba v Somálsku, že) přijdou velmi záhy k řešení jiné otázky... Poněkud zásadnější.

Otázkou je, zda nejde právě o důsledek NWO.

Ano, je to možné (vlastně i pravděpodobné). Že si žijeme jak ošípané v obilovině, je nabíledni - máš co žrát? Máš kde spát? Je ti teplo, neklepeš kosu pod mostem? Máš na hříšky (fajfka, vínko, baby)? Tak to se počítáš k jedné desetině celoplanetární populace, která neví roupama co dělat (přeháním jako vždy, už jiný nebudu, ale zas ne tak moc). Prožíváme "staré dobré časy". Važme si jich. Média (včetně internetu) jsou jenom takovou třešničkou na dortu - pamatuju doby, kdy jsem nepotřeboval ani televizi (černobílou se zakulacenou obrazovkou), mým světem byly knihy (což pořád jsou). Seber mi elektronická média, nebudu se zlobit. Ptám se ovšem, co udělají "ti mladí", kteří jsou tímto balastem odkojeni. Na vzdělání serou, logika je pro ně pohlavní choroba, psát neumějí, souvisle číst taky ne (a to si raději ani nepředstavuju jejich "vnitřní obrazovku", kterou my, čtenáři, máme v kvalitě lepší, než jakýkoliv HD film). Svět se řítí do čortovy řiti...

Že si žijeme jak ošípané v obilovině, je nabíledni - máš co žrát? Máš kde spát? Je ti teplo, neklepeš kosu pod mostem? Máš na hříšky (fajfka, vínko, baby)?

Tak tak, všichni se dívají na to, co nemají a řvou, jak se mají blbě. Ale nikoho nenapadne se podívat na to, co všechno mají a že většina světa to tak vůbec nemá. Střechu nad hlavou, teplo, žrádlo, oblečení, každej má v kapse mobil a počítač s internetem.

Osobně taky přežiju nějaký omezení stahování, na filmy skoro nečučím - nejen, že nemám čas, ale ani náladu. Většina produkce mi za to nestojí, resp. nic tak úžasnýho, že to musím za každou cenu vidět. Ani toho slavnýho Avatara jsem ještě neviděl a ani mě to nijak nesere.

Jojo... To, jací lidé jsou produkováni školstvím vidím dnes a denně; vždyť se nám chodí na počtu co chvíli někdo hlásit o místo. Ono i stačí jet s nimi v metru; za mlada jsem býval pěkné kvítko, ale ve srovnání s některými jedinci dnes jsem byl Platón :-) Můj bratr učí na střední, takže to mám taky z první ruky - cokoli se po studentech chce, je šikana, když někdo napíše test plný nesmyslů (žák má právo na omyl), když žitafu na obrázku popíše coby krokodýla nevadí, má přece právo na vlastní pohled na všc etc. Tohle ale všechno jde shora. Co se rodičů týká, tak ti vždy stojí za dětmi, ať smrad udělá co udělá.
Kdybych v letech 1993-98 (kdy jsem byl na střední) doma řekl, že mi dal učitel pohlavek (páč jsem se choval jak čů...), tak dostanu doma ještě jeden a bylo by. Dnes? Škoda mluvit...
Co se týče médií (i internetu) - bez nich by nebylo hůře, naopak. Hlavní zpravodajské denníky jsou stejně jen hlásnou troubou Systému a píší jen to co se hodí. Vem si třeba teď - všude o Concordii (jistě, 16 nebo kolik mrtvých je tragédie), ale třeba o tom, že v Rumunsku vyšli lidi do ulic ani čárka...
Knihy ty bych si vzít nenechal - ještěže existují antikvariáty! A ještě hudbu, tu poslouchám 80% volného času. Televizi mám, ale zapnu to jednou za dva týdny, občas na zprávy nebo když jde nějaký film co stojí za shlédnutí. Jinak čučím na DVD, ale to taky tak max jednou za týden. A nemám žádné supr dupr HD, já jsem zákazník, kterého velké firmy nemají rádi - doma mám veškerou elektroniku z bazaru/inzerátů v průměrném stáří 15 let.
Také jsem rád, že se mohu věnovat fotografii, coby "hlavnímu koni", ať již digitální (95%) nebo na film (5%). Na filmy fotím výbavou, která byla supr dupr nová v první půlce osmdesátých let :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru