Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Podmínky ve kterých vznikají výrobky Apple

Jenze taky nezapomen na to, ze kolem nas jsou zeme, kde se maji mnohem lip. Maji v prumeru nekolikanasobne vyssi platy a pritom je tam spousta veci levnej. Takze proc se taky nepodivat i jinam, nez do Afriky a Indie apod.
V rozvojovych zemich, mluvim o Africe, to zdaleka neni tak spatny, jak to vypada a jak vas tady media masiruji a vymyvaji mozky, abyste poslali na chudacky cernousky.
Lidi, kteri ziji puvodnim zpusobem zivota (je jich uz sakra malo), s nami (rozumej s nasi zk.rvenou civilizaci, s nasimi podvody, honbou za penezi atd.) nechteji mit nic spolecny a jsou stastni tam kde jsou. Oni nepotrebuji ke stesti "vydobytky" nasi civilizace. Chteji si zit svuj zivot, svuj tradicni zivot. Lovit zvirata, jako to delali jejich predci a nic jine je nezajima. Pak tam prijede dementni misonoar nebo se na ne zameri nejaka nadace (musi tady u nas prokazovat nejakou cinnost a ukazat, kam vlastne potrebuje ty miliony dolaru nalit, jen uz nereknou, ze se tam jaksi dost penez ztraci) a zacne jim vnucovat nas styl zivota (o ktery oni absolutne nemaji zajem), protoze podle tech organizaci je prece lepsi zit v domku nez v chysi atd. Najdi si neco o tom, jak jsme znicili krovaky, jak jsme znicili pygmeje atd. Nedavno jsem se vratil z D.R. Konga a kdybych mohl, tak postrilim celou bandu UN (mimochodem tam kseftuji s coltanem), nadace, Unicef a dalsi smejdy, kteri vnucuji nas styl zivota nekomu, kdo o nej nestoji.

Ano, na okrajich mest a ve mestech jsou uz i mistni tak vymyti propagandou, ze chteji mit to, co my, ale oni to chteji hned. Proto jsou tam valky, nepokoje atd. Naprosto nechapou, ze musi delat. Zajed si nekdy do Zimbabwe, kdysi nadherna zeme a podivej se, co z ni udelali cernosi. Totalne znicenou a zdevastovanou zem s nejvyssi inflaci v radech tusim milionu procent rocne. Ale o to nejde, jde o to, ze tito lide nechteji pracovat. Mysleli si, ze kdyz bilym seberou jejich majetky, ze budou taky bohati, ale uz jim nikdo nerekl, ze se taky musi delat a oni praci v krvi nemaji. Jsou na tom stejne jak u nas cigani. Maji podobnou mentalitu.

Kdysi, kdyz meli hlad, vylezli z chyse, zastrelili zvire, kterych bylo dost a meli klid, nebyli to zemedelci, nemaji v genech, ze se o neco musi starat. Dnes vylezou z chyse a zastrelit muzou tak akorat miliony svych sousedu.
Jejich nejvetsim problemem je to, ze se mnozi jako potkani. A my je mame litovat za to, ze si ani neumi v hlave spocitat, ze neuzivi ani jedno vlastni dite a presto si jich udela treba 15? Ve Rwande/Ugande, v jedne oblasti kolem parku kde ziji gorily, je prumerny pocet deti v rodine 16. Ziji si dobre - z penez od turistu. Za 10-15 let znici gorily. Znici je proto, protoze uz se na ten kopec, kde na jedne strane ziji gorily a na druhe domorodci, jednoduse nevlezou (pod kopec uz nemuzou, tam uz ziji miliony jejich sousedu), protoze maji prirustky, ktery nemaji temer nikde obdoby.

Se zdravim vetsinou nemaji takovy problemy jako my, protoze se nekrmi chemii. Znaji lecivy byliny atd. Samozrejme se tam umira i na banalni veci, ale neni to tak, jak se to pise tady v mediich. Spousta krovaku se dozivala vysokyho veku bez doktoru, bez nakupu v super hyper mega chemickych supermarketech. Oni na rozdil od nas jeste kdyz ji maso, tak je to maso a neni v tom nic spatny.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality