Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft do Windows 8 hlavní nabídku nevrátí

1. Samozřejmě mi nejde o vlastní tlačítko Start. Vypínač (jako zástupce) si přece může člověk hodit na plochu.

2. Ale klasická nabídka start by mi opravdu chyběla. Mám nainstalováno spoustu aplikací a občas si ani nepamatuji, jak se jmenují - nepotřebuji to, protože v hierarchii nabídky start je vždycky najdu (příklad: Programy - Audio - Editory - Audacity).

3. Zatím se nepíše o analogii s XP mode či o možnosti spouštět 16-bit programy včetně tisku z nich (net use lpt1..). Pro mě naprostá nutnost, neexistuje 32/64 bit náhrada.

4. A teď to nejstrašnější, patlací Metro. Budiž, na nějakém mobilu, tabletu by se hodilo, ale nic takového doma nevedeme (protože naprosto k ničemu nepotřebujeme) a vůbec neočekávám, že bych někdy tohle pořizoval. Ovšem na desktopu, se všemi omezeními (absence multitaskingu?) a neergonomičností při otravném přepínání do Aera (které také moc nemusím, ale překousnu) je to podle mého upřímného přesvědčení epic fail nejvyšší kategorie.

5. Cloud (teď nemyslím domácí, firemní, ale ten, který by zastánci NWO moc rádi chtěli: tedy data někde u nich na serverech, ideálně bez šifrování) pro data? Ani náhodou. Cloud, prezentovaný ale třeba Steamem (uložené pozice her a jejich nastavení, nic víc!) mi nevadí. Cloud, prezentovaný konkurenčním Originem, ale na PC nechci, protože http://hry.poradna.net/q/view/27206-mass-effect-3- ea-origin-a-tak

Od vývoje operačního systému bych očekával jiné funkce než formát zaoblení rohů oken a neustále zhoršování ergonomie práce. Místo kontinuity jsme ale nuceni k ribbonům (bez možnosti zůstat u klasického menu, proč?), jsme nuceni zapomenout na vyhovující nabídku start, na win9x/2k_like desktop. Vím, opičák chce prodávat. Ale kdyby ponechal fakultativně i to staré, dobré, prověřené, jeho byznys by to nezhoršilo. S novým PC by si pořád většina lidí koupila nový OEM systém a nemusel by si nikdo zcela zbytečně zvykat na prý hezčí nový_a_lepší. Samozřejmě vím, že pod kapotou nových OS je spousta vylepšení, oprav, bezpečnostních záplat. Ale nechápu, proč to dobré kazit vynuceným LSD25 layoutem.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality