Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft do Windows 8 hlavní nabídku nevrátí

Takze nevidim problem v tom, vydavat co 2-3 roky novy system
Tak v tomto problém vidím. 2-3 roky je krátká doba, za tu dobu sotva stihnou vychytat chyby na tom posledním systému a už vydají novej? Navíc je tento cyklus závislej na tom, jak novej systém přijme firemní segment trhu, jako se to stalo s Win Vista - ten prostě do podnikové sféry moc neproniknul, to se povedlo až Win 7. Pro firmy je prostě příliš drahý měnit často IT infrastrukturu a nejde jen o peníze na nákup licencí, ale především o ne/kompatibilitu systémů v síti a aplikací.
A ani uživatelé prakticky nepotřebují neustále nový omalovánky, operační systém je především podložka, na které se pracuje. Takže domácí uživatelé novej systém spíš jen chtějí, protože je na trhu, nikoliv že ho potřebují.
Jedinej opravdovej důvod k novým systémům vydaných v krátkých periodách je zisk Microsoftu, nikoliv potřeba IT světa.

A k tomu Metru - opět jsem zvědav, jak to pronikne do podnikové sféry. Tam na nějaký patlací dlaždice moc zvědaví nebudou, protože i pitomý zaučení / zvyknutí si uživatelů bude stát firmy čas a čas = peníze. Čím větší změny, tím víc času na zaučení, tím víc peněz to bude stát, tím víc budou nákup nových systémů oddalovat, tím menší zisk z novýho operačního systému pro MS.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality