Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft do Windows 8 hlavní nabídku nevrátí

Spoločnosť Microsoft tlačidlo Štart, ktorého doterajšiu funkčnosť z klasického desktopu odstránila v Developer Preview verzii Windows 8 a definitívne ho odstránila v Consumer Preview verzii, do operačného systému Windows 8 ani napriek kritike nevráti.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tu vobec nejde o to, ci tam nieco bude alebo nie. Problem je inde. Problem je, ze Win7 sa podarili a…
fleg 03.04.2012 08:30
fleg
Ja si treba nemyslim, ze win8 na tom bude spatne, ale to je jen muj pohled. Spousta lidi si to koupi…
Radek 03.04.2012 08:43
Radek
Takze nevidim problem v tom, vydavat co 2-3 roky novy system Tak v tomto problém vidím. 2-3 roky j… nový
Prasak 03.04.2012 12:49
Prasak
Ja v tom problem nevidim. Navic jsem psal, ze si musi nejak ohlidat firmy. Jak, to je jejich problem… nový
Radek 03.04.2012 14:30
Radek
Tím zaučováním jsem měl na mysli případ, kdy by i do firemní sféry bylo natvrdo vnuceno Metro bez mo… nový
Prasak 03.04.2012 21:12
Prasak
ja myslim ze nejake tlacitko je uplne najmensi problem firmy MS. Keby sa radsej namiesto tlacitok a… nový
MM.. 03.04.2012 18:11
MM..
+1 nový
L-Core 03.04.2012 18:59
L-Core
ja sa divim, ze ty este ten windows pouzivas :-D nový
wam_Spider007 03.04.2012 21:13
wam_Spider007
Používání Windows a kritika Windows se přece nevylučuje. nový
L-Core 04.04.2012 06:28
L-Core
To nie, ale ak mi nieco nevyhovuje a nadavam na to, tak to predsa nepouzivam a najdem si nieco lepsi… poslední
wam_Spider007 06.04.2012 11:35
wam_Spider007
Pouzivam ale 3dni som vypinal tie vsetky veci (ptz to malo neziaduce vedlajsie/brzdiace/ine sialene… nový
MM.. 04.04.2012 20:16
MM..

Tu vobec nejde o to, ci tam nieco bude alebo nie. Problem je inde.
Problem je, ze Win7 sa podarili a kopec uzivatelov proste novy system nebude chciet. Navyse vela korporatov preslo len prednedavnom na Win7, ti uogradovat nebudu a velka cast zostala stale u XP, ti upgradovat tiez nebudu ak ich k tomu nedonutia vyrobcovia HW a ked uz ano dovolim si tvrdit, ze vacsina pojde do overenych 7.
Bude to presne ako pri XP, ked kopec vyrobcovo prestal podporovat system vydavanim ovladacov a ked zistili, ze sa ich modely nepredavaju a modely konkurencie, ktore podporuju XP ano tak potichucky sa vratili k tomu, ze ovladace pre XP zacali dodavat aj oni.
Takze priestor na trhu sa vyrazne zuzuje, potencionalna skupina kupujucich tiez. Navyse Win8 prochadza s (r)evolucnym konceptom ovladania, co vzdy sposobuje kopec problemov u vacsiny ludi, ktori maju svoje win autisticke navyky.
A to som este nepisal, ze verim tomu, ze Win8 nebude na zaciatku odladeny a ze bude trpiet kopcom detskych chorob ako mala napriklad Vista.
Win8 bude prepadak, rovnako ako Vista a divim sa MS, ze vraza peniaze do takejto blbosti a nevenuje sa novym perspektivnym trhom radsej (entertaiment segment, cloudy, home servre, mobilna platforma, tablety...atd).

Ja si treba nemyslim, ze win8 na tom bude spatne, ale to je jen muj pohled. Spousta lidi si to koupi, protoze to bude novy a v TV a casopisech a na netu rikali, ze je to dobry a ze pak nebudou mit viry. Dalsi spousty to ukradnou.

Nevim ted jak jsou w7 stary, ale 2 roky urcite a v IT je dva roky hrozne moc. Takze nevidim problem v tom, vydavat co 2-3 roky novy system (nejsem programator, ale vem si, co by asi delali ty tisice progrmatoru v MS, kdyby MS vydaval novou verzi treba co 7 let? Neverim tomu, ze by mohli jit delat mobilni platformy, tablety a kdo vi co). Problem vidim v cenach, za jaky to lidem budou nutit a pak taky v tech firmach, ze tam treba nemusi neco jet. Ale pokud by toto vychytali, snizili cenu upgradu (hlavne aby se nemuselo preinstalovavat) treba na 5-7 stovek (nebo kolik to ma Apple), tak by me to vubec nevadilo a naopak budu rad, ze pouzivam novy veci, kdyz by teda byly lepsi a ne tak na hovno, jako byly Visty.

Pokud w8 vyjdou z w7, tak by vubec nemusely mit spousty chyb. Proste uvidime.

Takze nevidim problem v tom, vydavat co 2-3 roky novy system

Tak v tomto problém vidím. 2-3 roky je krátká doba, za tu dobu sotva stihnou vychytat chyby na tom posledním systému a už vydají novej? Navíc je tento cyklus závislej na tom, jak novej systém přijme firemní segment trhu, jako se to stalo s Win Vista - ten prostě do podnikové sféry moc neproniknul, to se povedlo až Win 7. Pro firmy je prostě příliš drahý měnit často IT infrastrukturu a nejde jen o peníze na nákup licencí, ale především o ne/kompatibilitu systémů v síti a aplikací.
A ani uživatelé prakticky nepotřebují neustále nový omalovánky, operační systém je především podložka, na které se pracuje. Takže domácí uživatelé novej systém spíš jen chtějí, protože je na trhu, nikoliv že ho potřebují.
Jedinej opravdovej důvod k novým systémům vydaných v krátkých periodách je zisk Microsoftu, nikoliv potřeba IT světa.

A k tomu Metru - opět jsem zvědav, jak to pronikne do podnikové sféry. Tam na nějaký patlací dlaždice moc zvědaví nebudou, protože i pitomý zaučení / zvyknutí si uživatelů bude stát firmy čas a čas = peníze. Čím větší změny, tím víc času na zaučení, tím víc peněz to bude stát, tím víc budou nákup nových systémů oddalovat, tím menší zisk z novýho operačního systému pro MS.

Ja v tom problem nevidim. Navic jsem psal, ze si musi nejak ohlidat firmy. Jak, to je jejich problem.
O metru jsem nepsal a neresim ho.
Navic si myslim, ze i prumerne inteligentni opice by si poradila s prechodem z vist na 7 za par hodin. Tak jaky drahy zaucovani? No mame kazdej jinej nazor, ale to je normalni.

O tomhle "Takže domácí uživatelé novej systém spíš jen chtějí, protože je na trhu, nikoliv že ho potřebují." jsem ale psal.

Spousta lidi si to koupi, protoze to bude novy a v TV a casopisech a na netu rikali, ze je to dobry a ze pak nebudou mit viry. Dalsi spousty to ukradnou.

A je uplne jedno, ze to lidi nepotrebuji. Lidi dnes nepotrebuji 90% veci, co maji doma, presto je maji. Stejne tak to bude i s timto w8 a neverim tomu, ze to MS zkope tak jak visty.

Tím zaučováním jsem měl na mysli případ, kdy by i do firemní sféry bylo natvrdo vnuceno Metro bez možnosti klasickýho ovládání. Ono to není těžký se naučit, ale jestliže ty kancelářský opice umí pár základních nacvičených úkonů, který se učily mnoho let, tak v novým systému budou dlouho plavat. A pak si dojdi na personální oddělení, nebo na mzdovku, aby ti něco zařídily. Půl hodiny to bude trvat, než najdou a použijí to, co potřebuješ. Ano, půjde to, ale bude to bolet.

A ještě k tomu krátkýmu cyklu nových OS - pokud nový OS nepřinese nic zásadního a opravdu přínosnýho (kromě úpravy vzhledu a ovládání), tak právě firmy nebudou muset přecházet na nový systémy. Donutí je k tomu jen neexistence driverů na nový HW na starší systém, ale pokud budou vzájemně kompatibilní ovladače, jako třeba Vista vs. Win7, tak vydrží, dokud to půjde. Vždyť jak dlouho vydržely XP? A to byly sedmičky už dlouho na trhu.

ja myslim ze nejake tlacitko je uplne najmensi problem firmy MS. Keby sa radsej namiesto tlacitok a zneliek zamysleli nad tym ako nespustat automaticky vsetky viry, pripadne povyhadzovali tych 10 zbytocnych ochrannych hovadin (typu defender) ktore vzivote nic neodhlalia len zbytocne vytazuju PC a inet linku a odosielaju bez dovolenia uzivatela kvanta dat do MS akoze kvoli "ochrane", no to urcite. A keby vyhodili tych 150 zbytocnych uloh co su v planovaci uloh defaultne. A keby prestali automaticky defragmentovat vsetky disky nachadzajuce sa v okoli 10m od PC :-D
Proste je to jak vzdy. Znelky a tlacitka. To je pre amika dolezite. Ze to nejde (resp. robi si to co chce a kedy chce) nevadi.

Pouzivam ale 3dni som vypinal tie vsetky veci (ptz to malo neziaduce vedlajsie/brzdiace/ine sialene efekty a vzdy som najprv 2hodiny musel hladat ktory kretenizmus tie ucinky sposobuje a potom kde sa to vypina :)
A este stale mam tych 150 somarin v planovaci uloh ptz uz nemam sil kazdy jedno studovat co to je za nezmysel, z planovaca som vypol som len automaticke spustanie toho dementneho merania indexu vykonnosti ktore sa spustalo vzdy pri necinnosti a nastavilo mi to jas na maximum skoro mi to vyrazilo oci ten naraz fotonov bez predchadzajuceho upozornenia :D A napr. defender silne spomaluje nacitavanie velkych suborov atd atd.
P.S. ked vyrobca NB podporuje len Win7 tak moc na vyber nemam. Kvoli special HW v NB je pouzivanie OS nepodporovanych vyrobcom dost problematicke.
P.S.2. a ked som za to zaplatil tak to aj pouzivat chcem, ale ked sa v tlaci zaoberaju ludia nejakym tlacitkom namietso toho aby sa opytlai ze ci bude Win8 tiez taky crep, tak mam pocit ze som z inej planety :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru