Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailemAnketa Pomôžu súkromné spoločnosti opäť naštartovať dobývanie kozmu?

Začala éra komerčných letov do vesmíru, raketa SpaceX letí k ISS

http://www.ta3.com/clanok/15150/zacala-era-komercn ych-letov-do-vesmiru-raketa-spacex-leti-k-iss.html

Po precitani tej otazky ma hned napadla odpoved. Co by pomohlo nastartovat dobijanie kozmu? Velka sutaz a letenky do vesmiru. Ak su ludia ochotni posielat SMS do hlupych tv sutazi, tak preco nie aj tam. Vyznamy by to malo 2 - poslanim napr. 1€ by sa clovek dostal do zrebovania o letenky do vesmiru a ak by aj nevyhral, pomohol by uskutocneniu letu. Mohli by sa vysielat aj live prenosy, ktore by boli pristupne na internete - cast by bola pristupna len tym, ktori sa zapojili do sutaze (museli by byt prihlaseni a kazdy by mohol byt prihlaseny len raz).

Najskor by sa spravil prieskum trhu a podla vysledkov by sa nastavila aj suma SMS a krajiny v ktorych by prebiahala. Okrem SMS by sa mohlo sutazit napr. aj zakupenim nejakej aplikacie - hry o vesmire, z ktorej cast by isla na vyvoj hry a cast na vesmirny let.

Zapojili by ste sa do súťaže o letenku do vesmíru?

80%
0%
20%

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobývanie kozmu? Nenech se vysmát. Jsme jak děti na dvorku u baráku. Až budeme běžně létat za hranic…
mif 22.05.2012 18:44
mif
Po prve, ten nazov je otazka a po druhe je tiez len citat. Co myslis tym "za hranice našeho solární…
Dreamer 23.05.2012 16:20
Dreamer
No, ono je především poměrně směšné nazývat to, co zatím umíme "dobýváním vesmíru". Když pominu krát… poslední
jirka44 23.05.2012 18:55
jirka44

Po prve, ten nazov je otazka a po druhe je tiez len citat.

Co myslis tym "za hranice našeho solárního systému"? Ja sa v tomto velmi nevyznam, videl som nejake dokumenty, je mozne ze okolo inych hviezd obiehaju planety podobne nasej kde by mohla byt ista forma zivota, ale bola tam aj myslienka ze tak ako existuje nasa galaxia, tak by za jej hranicami mohla existovat ina alebo ine galaxie, tam by som sa ja rad pozrel, neviem ci je to tam podobne ako v nasej galaxii a mozno ani ziadna dalsia galaxia nie je a ked sa ta nasa bude rozpinat az zanikne, bude opat nic, mozno navzdy - tazko sa to chape, ale je to zaujimave a mozno aj taketo veci su dovodom zaujmu ludi o vesmir...

...Myslim si ale ze hlavny dovod preco chcu ist ludia do vesmiru je to, ze tam este nikto nebol, ludia tuzia dobyvat nove miesta, preto su PC hry na tuto temu tak popularne, hraci chcu aspon virtualne dobyvat - a kedze uz na zemi nie je vela miest kde nikto nebol, zacinaju ludia pozerat do vesmiru - a to plati aj v hrach, pribudaju vesmirne hry.

Dostavam sa teda opat k prvemu prispevku, urobit prieskum, spustit sutaz, prip. PC hru a peniaze by sa nazbierali.

Mozno by sme mohli spravit prieskum, ja uz prvy prispevok nemozem zmenit, ale admin/mod ano, tak ak je to mozne, prosim o zmenu prveho prispevku: pridat anketu s otazkou:

"Zapojili by ste sa do sutaze o letenku do vesmiru?

( ) Ano
( ) Mozno
( ) Nie"

Prip. navrhnite viac odpovedi.

Dakujem.

No, ono je především poměrně směšné nazývat to, co zatím umíme "dobýváním vesmíru". Když pominu krátké cesty na Měsíc a zpátky, tak prozatím dokážeme jakž takž udržet pár lidí na nízké oběžné dráze, sice nad hranicí atmosféry ale těsně pod Van Allenovými pásy. Ale i to jen za cenu nepřetržitého dodávání zásob jídla, kyslíku, paliva a vody ze Země. Značnou část času posádky, která by se měla zabývat hlavně výzkumem spotřebuje údržba a neustálé opravy systémů stanice, zejména systémů zajišťujících základní životní potřeby. Někdy jsou ty problémy až úsměvné, viz třeba ten s recyklací moči....
http://www.lidovky.cz/pristroj-za-miliardy-rozbila -moc-astronautu-je-v-ni-moc-vapniku-pwe-/ln_veda.a sp?c=A100114_025224_ln_veda_lvv

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru