Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Čína má údajne prístup k 80 % svetovej komunikácie

Čínska vláda má podľa zdrojov, ktoré sa odvolávajú na bezpečnostného analytika ministerstva obrany Spojených štátov, prístup k viac ako 80 percentám svetovej komunikácie. „Zadné vrátka“ integrované v zariadeniach od čínskych firiem ZTE a Huawei sprístupňujú komunistickému režimu väčšinu elektronickej komunikácie celého sveta.

Podľa analytika Michaela Meloofa nie je žiadne zariadenie týchto čínskych koncernov bezpečné. Sieťové zariadenia, ktoré firmy produkujú, sú nainštalovaná už v 145 krajinách, pričom 45 z 50 najväčších dátových centier využíva práve prístroje čínskych výrobcov.

Angažovanie komunistického režimu v oblasti kybernetického priestoru prišlo po tom, ako sa spomínané firmy stali svetovými značkami. Kým totiž ešte v roku 2000 nebolo o čínskej firme Huawei prakticky vôbec počuť, za menej ako desaťročie sa z koncernu stal svetový výrobca a zaradil sa medzi popredných hráčov, akým je napríklad Ericsson.

Produkty vyrobené firmami Huawei a ZTE sú podľa Meloofa dotované aj čínskou vládou. Vďaka tomu dokážu zaujať atraktívnou cenou, ktorej európske firmy nedokážu konkurovať.

Fakt, že čínska vláda by mohla mať „zadné vrátka“ v zariadeniach od spoločnosti Huawei a ZTE nie je nepredstaviteľný. Zvlášť, ak si spomenieme na prípady dokazujúce prítomnosť skrytých "backdoors v smartfónoch s Androidom. Téme sa venoval portál Zdnet.com."

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
konečne si všelijakí slobodomurári vydýchnu,doteraz za nitky svetového poriadku ťahali všelijakí ilu… nový
audax 20.07.2012 21:22
audax
A naděláš co? Prd. poslední
mif 21.07.2012 09:51
mif

konečne si všelijakí slobodomurári vydýchnu,doteraz za nitky svetového poriadku ťahali všelijakí ilumináti, a ono je to v skutočnosti čínske ZTE a Huawei...takže pozor na smsky typu v trúbe máš,kura,lebo čínski súdruhovia budú vedieť lokalizovať trúbu a zároveň sa dozvedia,čím sa živí domorodé obyvatelstvo,to im ulahčí inváziu.....

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru