Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Čína má údajne prístup k 80 % svetovej komunikácie

Čínska vláda má podľa zdrojov, ktoré sa odvolávajú na bezpečnostného analytika ministerstva obrany Spojených štátov, prístup k viac ako 80 percentám svetovej komunikácie. „Zadné vrátka“ integrované v zariadeniach od čínskych firiem ZTE a Huawei sprístupňujú komunistickému režimu väčšinu elektronickej komunikácie celého sveta.

Podľa analytika Michaela Meloofa nie je žiadne zariadenie týchto čínskych koncernov bezpečné. Sieťové zariadenia, ktoré firmy produkujú, sú nainštalovaná už v 145 krajinách, pričom 45 z 50 najväčších dátových centier využíva práve prístroje čínskych výrobcov.

Angažovanie komunistického režimu v oblasti kybernetického priestoru prišlo po tom, ako sa spomínané firmy stali svetovými značkami. Kým totiž ešte v roku 2000 nebolo o čínskej firme Huawei prakticky vôbec počuť, za menej ako desaťročie sa z koncernu stal svetový výrobca a zaradil sa medzi popredných hráčov, akým je napríklad Ericsson.

Produkty vyrobené firmami Huawei a ZTE sú podľa Meloofa dotované aj čínskou vládou. Vďaka tomu dokážu zaujať atraktívnou cenou, ktorej európske firmy nedokážu konkurovať.

Fakt, že čínska vláda by mohla mať „zadné vrátka“ v zariadeniach od spoločnosti Huawei a ZTE nie je nepredstaviteľný. Zvlášť, ak si spomenieme na prípady dokazujúce prítomnosť skrytých "backdoors v smartfónoch s Androidom. Téme sa venoval portál Zdnet.com."

Předmět Autor Datum
:-D Software Microsoft-u a všetok US software, backdoor-y vytvára priamo podle príkazov ich agentúr… nový
Joseph 18.07.2012 22:26
Joseph
ked su tie 'zadne vratka' implementovane tak ako zbytok funkcionality, tak je to v pohode :) nový
nl12345... 18.07.2012 22:54
nl12345...
Někdo má přístup k 80% komunikace, jiný možná ke 100%. Hlavně všechno (hlavně data) cpát do cloudu… nový
L-Core 19.07.2012 07:07
L-Core
Uplně nejlepší je to (podle zažité praxe) dělat s daty občanů ve velkých databázích, plných citlivýc… nový
JR_Ewing 19.07.2012 08:59
JR_Ewing
Za 13 mio Kč měsíčně se smlouvou na 3 roky přece nemůžeš chtít zázraky. nový
L-Core 19.07.2012 09:49
L-Core
jojo.. smutná realita. Takhle nenasazuje SW ani malá firmička o 50 lidech.. :-) nový
touchwood 19.07.2012 13:22
touchwood
Stejně jako v MSV, i u MD v podstatě každý ITik vidí, kde a jaké chyby nastaly. Jak procestní, tak f… nový
JR_Ewing 19.07.2012 14:06
JR_Ewing
Ty vole!!! Tak to je teda dost hustej dokument, kdo to proflaknul? nový
kubik 19.07.2012 14:37
kubik
To bylo normálně na IT zpravodajských serverech tuším k dispozici. Nemám s úřady práce nic společnéh… nový
JR_Ewing 19.07.2012 14:45
JR_Ewing
Aspon to vysvetluje problemy s databazi evidence vozidel v poslednich dnech, nebo to co bylo. Strana… nový
kubik 19.07.2012 15:01
kubik
konečne si všelijakí slobodomurári vydýchnu,doteraz za nitky svetového poriadku ťahali všelijakí ilu… nový
audax 20.07.2012 21:22
audax
A naděláš co? Prd. poslední
mif 21.07.2012 09:51
mif

:-D Software Microsoft-u a všetok US software, backdoor-y vytvára priamo podle príkazov ich agentúr vyše 15 rokov ... :-D

Kdo si spomene na aféru kolo PGP, embargo na tento software, snahu zákonem obmedzit dlžku šifrovacích kľúčov, snahu zákonom vložiť do šifrovacích algoritmov "zákonný univerzálny kľúč" , ví co si myslet o bezpečnosti všeho co vyjde z United States, zvlášť po aniterorist zákonoch za Busha, ktoré Obama neodstránil ani náhodou, akurát trochu schoval do tieňa ... :-)

No dietky 12-13-ročné o tom všem, nemají ani páru

Uplně nejlepší je to (podle zažité praxe) dělat s daty občanů ve velkých databázích, plných citlivých a zneužitelných údajů. Dobré příklady z poslední doby jsou Ministerstvo Socialních Věcí a Ministerstvo dopravy. A uplně nejlěpší je na to použít software, který se začal psát měsíc před nasazením a testován je rovnou ostrým provozem.

Stejně jako v MSV, i u MD v podstatě každý ITik vidí, kde a jaké chyby nastaly. Jak procestní, tak faktické. Četl jsi zprávu IT úřadů práce? Kdyžtak ji přikládám.
Z toho hlediska by mělo být naprosto jednoznačné určit příčinu a tím pádem i viníka. Jen mi hlava nebere, že se tak neděje. Ty okolnosti mě snad donutí i vstoupit do politiky, pouhým žvaněním po diskusích a jednou za pár let k volbám se toho moc nezmění, když není koho volit.

To bylo normálně na IT zpravodajských serverech tuším k dispozici. Nemám s úřady práce nic společného, ani jsem to tajně nikomu neškrábal z mailu.

Každopádně za ten postup by měl někdo viset. A to jak za stranu platící tak za stranu, která to celé vymyslela a nechala se zaplatit (a zřejmě se i rozdělila).

Aspon to vysvetluje problemy s databazi evidence vozidel v poslednich dnech, nebo to co bylo.
Strana, ktera to realizovala, to jest najaty firmy, z toho nemuzes vinit. Veskera zodpovednost pada na zadavatele a jeho neschopnost (nebo spis umyslnou ignoraci) vytvorit kompletni zadani, a vysledek proverit. Firmy muzes tak maximalne popotahovat za uplaceni, ktery z toho cisi na sto honu :)

konečne si všelijakí slobodomurári vydýchnu,doteraz za nitky svetového poriadku ťahali všelijakí ilumináti, a ono je to v skutočnosti čínske ZTE a Huawei...takže pozor na smsky typu v trúbe máš,kura,lebo čínski súdruhovia budú vedieť lokalizovať trúbu a zároveň sa dozvedia,čím sa živí domorodé obyvatelstvo,to im ulahčí inváziu.....

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru