Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, 1. fa Canon není blbec, aby vyráběla něco, co neprodá 2. když bys měl např. Nikon P510, tak by…
lk1 21.09.2012 09:20
lk1
1. Některým lidem lze prodat cokoliv. 2. Naštěstí nemám! To srovnání se mi nezdá. Parafrází známého…
ms 21.09.2012 14:12
ms
2. Naštěstí nemám! To srovnání se mi nezdá. Parafrází známého Churchillova výroku: "Co si nezfalšuji…
Kurt 21.09.2012 14:17
Kurt
Je mu připisován jistý výrok o statistice, ale prý jej má na svědomí sám Goebbels, ale určitě byl op…
ms 21.09.2012 14:36
ms
Ja porad nedovedu pochopit, proc nekdo komentuje neco, co ho vlastne strasne sere. Tebe serou ultraz…
Radek 21.09.2012 15:28
Radek
A přitom ty tady to, co tě sere, komentuješ nejvíc. :-) nový
Kurt 21.09.2012 15:59
Kurt
:-D nový
host 22.09.2012 10:23
host
To mi připomíná moji starou ruštinářku, která tu zůstala po Němcích. Ta taky říkala: Ja pórad nédove… poslední
Henessy 22.09.2012 17:17
Henessy
Kdysi dávno, to ještě o počítačích v domácnosti nikdo nevěděl, a objektiv s proměnlivou ohniskovou v… nový
Henessy 22.09.2012 11:09
Henessy

No,

1. fa Canon není blbec, aby vyráběla něco, co neprodá

2. když bys měl např. Nikon P510, tak bys věděl, že ohnisko 1m (metr) se na ultrazoomu dá krásně používat, stabilizátor je schopen ustabilizovat i např. 1/20s při metrovém objektivu(ačkoli je to nepochopitelné), ten objektiv je překvapivě ostrý, atd. Prostě pokud často fotíš něco, co potřebuješ hodně přitáhnout, pak takovýhle foťák udělá výbornou službu.

Koukni třeba semhle, http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?for um=1007&thread=42463261 , tam najdeš mj. i porovnání s nikoňáckým objektivem 70-300VR, a budeš mrkat, jak to není k rozeznání, a bez RAW !
Samozřejmě na nejnižší ISO - je to kompakt s mrňavým čipem.

Já jenom, aby se ten Canon předem nezavrhoval ...

2. Naštěstí nemám! To srovnání se mi nezdá. Parafrází známého Churchillova výroku: "Co si nezfalšuji sám, tomu nevěřím."

Píšeš o něčem, o čem nemáš ani páru. A to v obou větách. Zaprvé to u toho Nikonu celkem dobře funguje a zadruhé takovouhle pitomost nikdy Churchill neřekl.

Je mu připisován jistý výrok o statistice, ale prý jej má na svědomí sám Goebbels, ale určitě byl opatrný v této oblasti, však znal propagandu z obou stran.
Místo nesmyslné honby na násobkem a rozlišením na prťavém čipu lze zajisté vyrobit i něco rozumnějšího, jako je u Nikonu třeba řada P7000.

Ja porad nedovedu pochopit, proc nekdo komentuje neco, co ho vlastne strasne sere. Tebe serou ultrazoomy apod., je to videt. Vsichni uz to tady vi, tak to prosim te dal nemusis pri kazdym naznaku neceho novyho, co ostatne nemas vyzkouseny, prece delat, ne? Ztraci to smysl, ale kdyz to s nekym lomcuje, tak neni pomoci.

Kdysi dávno, to ještě o počítačích v domácnosti nikdo nevěděl, a objektiv s proměnlivou ohniskovou vzdáleností neexistoval, nosili fotografové kufr a v něm spoustu objektivů a předsádek. Kdo chtěl fotit přírodu, sport a další vzdálené objekty měl tzv. fotopušku. Bylo to pro profíky a vyvolené. Dnes si může svého ptáka, fotbalistu či manželku v autě s přítelem vyfotit každý. No a honba za nesmyslnými parametry je ve všech oborech. Namátkou - ultratenké televize s velkým podstavcem, ultralehké telefony s baterkou která vydrží do večera, Lehounké a tenoučké notebooky, které se musí nosit v obrovských taškách .......Navíc honba za nejdelším je stará jako lidstvo samo. Takže spíš sleduji v čem dalším se budou výrobci předhánět.
Navíc poradnami, jak se dnes říká "napříč politickým spektrem" radí a zaujímají stanovisko lidé, kteří problém znají z různých článků, doslechu, nikoliv ze svých osobních zkušeností. Ale nebýt jich, byly by poradny suché, nezáživné a navštěvovány jen v nouzi nejvyšší. Takže i reakce - nemám na to, tak si to aspoň zprotivím může být v této smutné době k pousmání.:))

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru