Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Rok po thajských záplavách jsou ceny disků stále výše, než je zdrávo

Nebo si někdo myslí, že Korejcům či Thajcům, anebo komu vlastně, někdo něco přispívá na nápravu škod z povodní?
trochu trepes nemyslis? Spolocnost (Western Digital) musi vybudovat tovaren nanovo, snad si nemyslis ze sa to vybuduje samo ze to vyrastie jak bambus ci co. Taka tovaren stoji nenormalne peniaze (tipujem trojciferne cilso v milionoch $). Financuju to defakto akcionari WD a oni chcu svoje investovane peniaze nazad. Za druhe vyvoj cien (co som videl tie grafy v original spravicke) je uplne normalna reakcia na vzniknutu situaciu, menej sa vyraba cena stupne narazovo az pokial sa neodradi tolko kupcov aby pocet vyrobenych = pocet kupenych. Nasledne sa zisti ze sa odradilo moc vela a ostatne fabriky zacnu bezat na max a cena zacne pomaly klesat).

Kdo chce/potřebuje nový HDD (nebo cokoliv z oblasti HW/SW, ale platí to i u rohlíku), tak prostě zaplatí cenu, jaká je v obchodě.
To je blbost, cena nejake percento normalnych ludi odradi a o to prave ide. Ak by neodradila tak by cena pri nedostatku stupala kludne aj na 100 nasobok, az kym by to percento ludi o kolko sa vyraba menej neodradila. Evidentne ale uz pri dvojnasobku to odradilo dostatocne percento kupcov ptz tam sa cena ustalila.

BTW. ze ryzuju obchodnici je samozrejme pravda, ale ani vyrobca neni matka tereza. Samozrejme nejaky tajwanec na vyrobnom pase na tom neryzuje ale on do toho ani nic neinvestoval ale je len lacny clovekorobot.

P.S. ze vas nesere ze zabugovany iphone ma vyrobnu cenu 130$ ci kolko a predava sa za >500 :D Kto si to kupuje nechapem, ja si to urcite nekupim, a nie preto ze by som na to nemal (mozem si kupit aj 10), ale preto ze tolko za to nedam. Presne TO je trh. Za 150 by som mozno kupil.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality