Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Den kdy EU zakáže zpívat se rychle blíží

Jak Bursík na návštěvě Klause na Hradě!
Já na záchodě a v koupelně používám halogenové tepelné koule 100W (hrůza!) a cca 4 roky je průměrná životnost. Ona spotřeba osvětlení je minimální položkou. To taková lednice je už něco jiného.
Jinak používám zářivky a to pouze od výrobců, co udávají spektrální charakteristiku. Jinak jsem zkusil Osram LED a oproti vedle svítící kompaktní zářivce je světlo výrazně "vícebodové" (jednotlivé LED, ale "polonepřímý" lustr to srovná) a naprotiv udávaným 3200K je světlo nepřirozeně bílé oproti té zářivce. Co se týče životnosti, na obalu je ohromující číslo, ale pak drobným písmenem 4h/den provozu - reklamní krasožvást.

Kompaktní zařivka > elektronika + trubice s rtutí, která je recyklovatelná lépe než elektronika.
LED "nádhernost" > elektronika > výroba plná nebezpečných látek, obsah složitě recyklovatelný.
Žárovka > sklo, wolfram, mosaz + měkká pájka > vše snadno recyklovatelné a samo o sobě naprosto neškodné v přírodě.


Tak Gore a ostatní profesionální strašiči si prosadili svoji kariéru a s pomocí ouředníků blokují jakékoliv jiné názory než jejich. Ony by jiné závěry mohly vést k tomu, že strašení o neexistujícím tzv. "globálním" oteplováním způsobeném činností člověka může být přirozený přírodní cyklus, na který člověk nemá až tak proklamovaný vliv. A bylo by po cestách tryskáčem po světě a dobře placené plácání hubou o ničem...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality