Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Raspberry Pi Model B dostane 512 MB RAM a stále si udrží cenu 35 dolarů

Raspberry Pi se dostalo velké obliby hlavně u komunity počítačových nadšenců, kutilů a hlavně geeků. Pi bylo doposud dostupné ve dvou variantách. Model A měl pouze 128 MB operační paměti. Model B byl na tom o něco lépe s celkovou pamětí RAM 256 MB. Po mnoha žádostech ze stran uživatelů o vydání Modelu C s 512 MB RAM se rozhodl výrobce vyhovět.

Máte někdo pro Raspberry využití? Nebo aspoň zkušenosti?

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
mam doma predosly model (s 256MB RAM) a pouzivam ho ako maly server (apache-php-mysql; Subversion; S…
wam_Spider007 16.10.2012 19:46
wam_Spider007
Raspbery pi a vetrak? Nic v zlom ale to uz IMHO neni normalne. Navrtaj 5dier naspodku a navrchu krab…
MM.. 17.10.2012 14:07
MM..
Hmm, to ze si dobry teoretik sme sa tu uz mohli velakrat docitat, ale prax je bohuzial (pre teba) va…
wam_Spider007 17.10.2012 17:56
wam_Spider007
Clovek, ja mam vlastnorucne urobeny PC bez akehokolvek vetraku ani v zdroji (max. spotreba toho PC c…
MM.. 17.10.2012 23:02
MM..
Ja ti tvoje skusenosti neberiem, len nechapem co ti je divne na tom, ze som to chcel uchladit. Mozno…
wam_Spider007 17.10.2012 23:27
wam_Spider007
Detailista som ale len proste vetraky neznasam :) Zazil som 8bity aj 32bity (amiga) bezvetrakove, a… poslední
MM.. 18.10.2012 00:35
MM..

Hmm, to ze si dobry teoretik sme sa tu uz mohli velakrat docitat, ale prax je bohuzial (pre teba) vacsinou ina. Kym mi prisla z ebay case, tak som to mal len tak na izolovanej podlozke. A ked to cele bezalo a dal som prst na chip, tak bol horuci. Elektronickym teplomerom som odmeral vtedy 50 stupnov. Netvrdim, ze by to nevydrzalo, ale urcite sa tomu nic nestane, ked bude pracovna teplota nizsia.
No a porovnavat to s routerom? Na nich bezi maly firmware, ktory robi trivialne ukony. A castokrat sa routre hreju, ze by si na nich mohol vyprazat. Nehovoriac o tom, ako rychlo idu do kremikoveho neba.
Tak kludne kup Raspberry, navrtaj do case 5 dier a nechaj to bezat 2 mesiace vkuse a samozrejme na tom aj pracuj.

Clovek, ja mam vlastnorucne urobeny PC bez akehokolvek vetraku ani v zdroji (max. spotreba toho PC ca 60W) tak prosimta si odpust kecy o nejakom teoretikovi ptz ma to uraza. Dobre? Robim 10rokov profesionalne priemyselne PC (velkosti jak to tvoje raspberry ale s x86 CPU) kde je pasivne chladenie obcas tiez tema. Uchladit 3W bazmek neni problem bez vetraku a 50stupnov pre ten chip tiez neni problem, a ak to problem je tak sa tam da nalepit maly chladic a nie cpat tam vetrak OMG.

P.S> a asi moc o CPU moc nemas paru ked splietas o "trivianlych ukonoch". Ok nechaj si tam vetrak a nastav si ho na 5000otacok minimalne.

Ja ti tvoje skusenosti neberiem, len nechapem co ti je divne na tom, ze som to chcel uchladit. Mozno by to 50 stupnov vydrzalo, ale pre moj vnutorny pokoj bude lepsie, ked to bude este chladene. Vzdy som ta mal za detailistu, tak preco nim nie si aj teraz? :)
Mas pravdu, ze chladic by bol elegantnejsi, no vtedy som to urobil takto a zatial nemam dovod to prerabat. Co sa tyka otacok, neviem na kolko to bezi, ale je to celkom jedno. Chladi to a ventilator nie je vobec pocut.

Detailista som ale len proste vetraky neznasam :) Zazil som 8bity aj 32bity (amiga) bezvetrakove, a vetraky zacal cpat az cinan do veci nad 100W (resp nad 30W/komponent) ptz to uz potom pasivne nijak vyriesit nejde. Kazdy vetrak huci a ja ten zvuk proste neznasam :D Navyse je to v tom celom zariadeni asi jediny zdroj poruchy, a nasava to do toho prach. U 3W zariadenia mi to proste pride divne ptz ludia si to kupuju prave preto aby to nerobilo ziaden zvuk, a vedia ze ako dan za to to bude pomale jak svina.

Ked tam nebol na tom chipe ziaden chladic tak ok nechaj tam preistotu ten vetrak aj ked myslim ze by to ten chip bezproblemov zvladol aj bez neho. Ja by som tam nalepil maly chladic podla velkosti chipu napr. nejaky 3cm x 3cm x 1cm apod by urcite stacil Existuju aj chladice so samolepiacou hmotou, len sa to asi horsie zhana, mal som take samolepiace v robote takze existovat to existuje.

P.S. mal som modem (zere 5-10W a nema to vetrak) len tak polozeny na PC asi 5rokov a pred tyzdnom som ho otvoril ze jak to tam vypada, nebolo v nom ani zrnko prachu, a to doma moc casto nevysavam :) Pasivne chladenie je proste nieco neuveritelne :)
P.S.2. takyto chladic som mal na mysli http://www.insidegadgets.com/wp-content/uploads/20 10/10/img_1785-1.jpg
P.S.3. nemam v umysle ti to kritizovat len ti radim ze sa to da aj inac.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru