Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem BLESK mobil: první český „virtuál“ startuje za dva týdny

Známe podrobnosti o prvním opravdovém virtuálním operátorovi. Jmenuje se „BLESK mobil“ a jeho předplacenky budou nejlevnější v ČR.

Peklo zamrzlo, pečení holubi začínají létat přímo do úst a Česká republika dostane prvního skutečného virtuálního operátora. Fungovat bude v síti Telefóniky O2, což je možná ten poslední operátor, od kterého bychom tento krok čekali. Jmenovat se bude „BLESK mobil“ a stojí za ním vydavatelství Ringier. Start je naplánován už za dva týdny.

No já nevím, článek se mi teda nejeví zrovna přesvědčivě; možná je to ale autorův styl psát "věřte-nevěřte".

Jinak co se týká alternativ, byl bych spíš pro klikniavolej.cz nebo voocall.cz

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To mi připomíná starý vtip. Mladý Cikán říká tátovi: Kdyby se mi dnes podařilo udělat v Intersparu k…
Henessy 25.10.2012 21:36
Henessy
Nedohadujeme sa, len sa snazime odhadnut, co to asi spravi s trhom, podla mna sa rozhybe len velmi p…
fleg 25.10.2012 21:59
fleg
V našich pomínkách kde se nátlakové a korupční skupiny nazývají lobisti, se nic nestane. Tak jako v…
Henessy 26.10.2012 00:28
Henessy
To nie je celkom tak. Benzinky su zly priklad a navyse toto nie o lobistoch. U nas sa tiez dlho nic…
fleg 26.10.2012 08:22
fleg
O2 asi dost pomohla aj number portabilita, ktora sa zavadzala niekedy vtedy, ked O2 vstupoval na trh… poslední
nl12345 26.10.2012 14:44
nl12345

To mi připomíná starý vtip. Mladý Cikán říká tátovi: Kdyby se mi dnes podařilo udělat v Intersparu kapsu, (neplést si prosím s Romy. Ti kapsy nedělají) hned bych šel do uzenin, koupil si štangli salámu a snědl ji bez chleba. Táta mu dá facku - já ti dám jíst salám bez chleba.:-D
Ještě nic není a už se budeme dohadovat co by bylo lepší.

Nedohadujeme sa, len sa snazime odhadnut, co to asi spravi s trhom, podla mna sa rozhybe len velmi pomaly, respektive asi viac nim zahybe nejake EU nariadenie ako virtualni operatori. Mozno zabojuje Ufon a mrkoce sa o dalsom operatorovi, co by urcite zamiesalo karty. U nas O2 prekvapivo rozhybal trh velmi slusne.

V našich pomínkách kde se nátlakové a korupční skupiny nazývají lobisti, se nic nestane. Tak jako v ostatních sférách se i další operátor zapojí do hromadného kšeftu. Aby nemohli být nařčeni z kartelových dohod, využijí "Balíčkování" tak že jemně pohnou cenami mezi jednotlivými položkami aby celkový zisk růstal v průměru stejný. Je zajímavé, že EU chce vše sjednocovat, ale roaming zachovává i když nejsou hranice. Kdyby to mysleli vážně, roaming by zrušili a já se mohu, ,,, zalogovat třeba u operátora na Slovensku.
Jinak to zůstane jako u benzinek. Jedna má levnější benzin, druhá naftu,třetí naftu super..a zkuste říct, že jsou domluveni.
Ale proč ne, když řekou že se přizůsobili místním podmíkám a Čechům se smějí.:-?

To nie je celkom tak. Benzinky su zly priklad a navyse toto nie o lobistoch.
U nas sa tiez dlho nic nedialo a potom prisiel O2, o ktorom som prehlasoval, ze tu nema miesto, trh je uz podeleny a on do par rokov skonci. Mylil som sa (nestava sa mi casto;o)) a O2 zostava a s trhom pekne zamaval.
Pritom to vyzeralo na zaciatku beznadejne. Vlastnu siet nemali, budovali ju pomalsie ako chceli, cely cas v sli v prenajme a zamerali sa na prvy pohlad na neefiktivnu skupinu...beznych ludi. Najprv hybali kreditmi a potom malymi pausalistami. Firmy do O2 neprechadzali a nebol dovod.
Ale reklama spravila svoje, od Orange aj Telekomu zacali odchadzat mali zakaznici v statisicoch a zrazu tym hlavatkam doslo, ze im padli prudko celkove cisla. Hlavne Orange sa zatriasol, pretoze velke firmy mal podchytene hlavne Telekom. Ked O2 potom zacal pomaly utocit na male a stredne firmy bolo rozhodnute, Orange pritlacil na marketing a zacal lakat ludi spat, zacal sa viac zaujimat aj o male firmy, ktore dovtedy moc neriesil. Zaujimavy bol aj bol (aj je) boj o velkych zakaznikov (IBM, zeleznice, cirkev apod), kde v priebehu rokov doslo k niekolkonasobnych prechodom tam a spat.
Telekom samozrejme nemohol zostat pozadu, aj ked je to moloch a vzdy len dobieha ponuku predchadzajucich 2 a neprinasa nic nove.
Chcel som, ale povedat, ze je to ako velky kamen na kopci, potlacit sa neda, musi sa zapriet vela faktorov, ale ked sa to raz rozbehne uz to pojde aj same, pretoze ten kolotoc nezastavia.
Momentalna situacia je taka, ze O2 sa snazi dobiehat svoje technologicke zaostavanie (furt nemaju dobudovanu datovu siet - net) a pomalicky ukrajuje dalsie podieliky na trhu, vzdy pride s niecim novym, par tyzdnov/mesiacov na to, to prerazi Orange podobnou ponukou a nechtiac na to reaguje aj Telekom a tiez hodi nieco do placu. Navyse zacali celkom fungovat aj retencie (na rozdiel od dsl liniek) a daju sa vyjednat slusne ceny. Uz sa celkom tesim, konci mi pausal a som pripraveny menit opat operatora, ak nebudu ochotny pristupit na moje podmienky...a chcem asi 4-5x viac ako mi nukaju podla sucasncych "ultravyhodnych" akcii, ktorymi oblbuju ludi.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru