Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft jako propadák, aneb rekapitulace neúspěchů z Redmondu

Rád bych jen upozornil na zajímavý článek od Michala Rybky Úvaha: Sinofsky je pryč. Největší propadáky Microsoftu, kde (jak název napovídá) rozebírá především technologické i ekonomické neúspěchy Microsoftu. Sice si myslím, že pro veterány poradny a pamětníky IT tam toho nového moc nebude, ale osobně mě tam pár věcí zaujalo a obecně to člověku poskytne slušný přehled o některých jalových nápadech a následně neúspěších tohoto gigantu.

Předmět Autor Datum
No cital som uz aj lepsie, nicmenej je to vyrazne lepsi clanok ako ten paskvil, co Michal zverejnil… nový
fleg 18.11.2012 21:12
fleg
Ja by som zbytocne nevpisoval 10stran ale zhrnol to do jednej vety. Zakladne idey mali relativne dob… nový
MM.. 18.11.2012 21:36
MM..
Microsoft akoby zabúdal a nepoučil sa. V technike sa občas udeje zmena, je ale málokedy skoková, apl… nový
Joseph 18.11.2012 22:52
Joseph
ja si myslim ze win8 bude len na tablety (tam to ma vyznam) a na PC rychlo urobia nieco normalne (al… nový
MM.. 18.11.2012 23:22
MM..
Nemyslim si to, MS se rozhodl protlacit Win8 a bude se o to snazit za kazdou cenu, predevsim Ballmer… nový
Redmarx N 19.11.2012 07:39
Redmarx N
Byť se to nezdá, tak Microsoft poměrně intenzivně naslouchá svým uživatelům. Vzpomeňme, když v době… nový
Moas 19.11.2012 07:59
Moas
já bych rád podotknul, že w7 je win třídy vista, jeho jádro se tak v dbg hlásí. pochybuju, že w8 bud… nový
kmochna 20.11.2012 10:39
kmochna
skupoval konkurenciu ¨ MS nekupoval nikdy konkurenci, nikdy zadnou firmu, mozna posledni roky, ale… nový
AZOR 19.11.2012 23:08
AZOR
LOL, si asi 20rokov spal :D http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_a cquisitions_by_Micros… nový
MM.. 20.11.2012 10:21
MM..
to je peknej seznamek ]:) nový
RedMaX 20.11.2012 16:14
RedMaX
to jsem teda nezaspal, mrkni sem: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_acquisitions_ by_Oracle a pos… poslední
AZOR 23.11.2012 21:49
AZOR
toto je lepsie a vystiznejsie :D windows-8.html nový
wam_Spider007 19.11.2012 20:20
wam_Spider007

No cital som uz aj lepsie, nicmenej je to vyrazne lepsi clanok ako ten paskvil, co Michal zverejnil pred tyzdnom a ktory pasujem za jeden z jeho najhorsich vytvorov.
Clanok, ale neprinasa ziaden novy pohlad a je to len take zosumarizovanie minulosti. Na uroven autora maximalne priemer.

Ja by som zbytocne nevpisoval 10stran ale zhrnol to do jednej vety. Zakladne idey mali relativne dobre (aj idea u Win8 kde mas vlastne viacero beziacich App na rozdelenom displayi mobilu apod je dobra idea). Implementacia tych idei bola ale histrociky u MS vzdy uplne katastroficka, az tak katastroficka ze uplne znegovala tu povodnu ideu. Proste tam u nich pravdepdobne 99% ludi nevie programovat. Nejaky sinofski na to nema ziaden vplyv, nechapem preco sa vobec dostava tolko pozornosti nejakemu zbytocnemu parazitovi s kravatou.
BTW. katastroficka implementacia dnes ale je uz u vsetkeho, od firmware televizorov az po mobily, asi boli vsetci na skoleni v MS :D Mam uz druhy smart LCD a to je proste uplna katastrofa ten FW. Clovek by sa najradsej odstrelil.

Microsoft akoby zabúdal a nepoučil sa. V technike sa občas udeje zmena, je ale málokedy skoková, aplikovanie v praxi nastupuje pozvoľne. Užívatelia majú sklon ku konzervativizmu.

Tak sa udial aj nástup PC. IBM zaregistroval novú technologiu, neignoroval ju, reagoval. Zaviedol štandardy, vznikol IBM PC s jeho BIOS-om, nebol to ani náhodou najlepší počitač tých čias, no zmietol z trhu všetky chaotické, neustále sa meniace mašinky s nekompatibilnými, po sebe idúcimi modelmi.

Bol to práve IBM co vyniesol Microsoft navrch, spolupráca s ním a neskôr dohoda o neútočení. Dlhé roky Microsoft napodobňoval stratégiu IBM, skupoval konkurenciu, skupoval produkty, zjednocoval ako tak, ovládanie softwaru, teda to čo užívateľa najviac zaujíma. Čím menej zmien.

Dnes Microsoft rozbíja zažité zvyky userov a adminov, už W7 majú ovládacie panely bezdôvodne preusporiadané. Samoúčelná inovácia bez racionálneho dôvodu, nepriniesla nič. Zabudol že tí, ktorí ich užívajú, získavali návyky roky. A nie sú to bežný užívatelia, tí vystačia s plochou.
Úplne zbytočný, nezmyselný zásah do systému.

V Microsofte si neuvedomili, nepochopili prečo množstvo userov, firiem ale aj výrobcov, napriek existencii W7, žiadali instalovať na nové stroje WIN XP ?

Zrejme nie a dostanú silnú ranu v reakcii trhu.

Alebo v Microsoft-e prevládne istý konzervatívny prístup a pochopia že user nechce radkálne meniť návyky alebo skončí ako kedysi konkurencia, v chaose a nezáujme.

Nemyslim si to, MS se rozhodl protlacit Win8 a bude se o to snazit za kazdou cenu, predevsim Ballmer si to myslim bude brat dost osobne, tak pro to udela vsechno. Staci se podivat do nedavne minulosti, kdy Microsoft vydal WinVista, svet je neprijal a presto je Microsoft dal tlacil, az kdyz si uvedomili, ze to nezvladnou, tak na rychlo vydali Win7. Tu situaci ale nebudou za zadnou cenu chtit zopakovat a protoze se alespon dle sveho mineni poucili, tak u Win8 cpou mnohem vetsi penize do marketingu, veri, ze masivni reklama je ten spravny nastroj, jak zamezit opakovani situace WinVista. Zda-li maji pravdu uvidime v nasledujicich mesicich - doufam ze ne!

Byť se to nezdá, tak Microsoft poměrně intenzivně naslouchá svým uživatelům.
Vzpomeňme, když v době Win2000 vyšla XP - to bylo řevu a bití se v hruď, že "totok tedy ne!" A jak s pomocí service packů Microsoft přetvořil XP v nejúspěšnější OS všech dob. Když nebyla přijata Vista, vyházel z ní MS to, co uživatele nejvíc otravovalo a rázem měl hotový podstatně úspěšnější Win7.
Osmičky dopadnou úplně stejně - buďto v prvním SP zažijeme povolení možnosti návratu klasické nabídky Start (byť ve výchozím stavu bude uživateli stále cpáno Metro či jak se to dnes jmenuje) a nebo poměrně brzy přijde nový OS s tímtéž.

LOL, si asi 20rokov spal :D
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_a cquisitions_by_Microsoft
ta dlha tabulka. Tusim (bez zaruky) ze aj take zakl.veci ako vzdialena plocha alebo image particie apod kupuju, preco? Ptz je to pre kravataka jednoduchsie a nemusia sa srat s patentami, to by bolo pre arogantov potupne aby sa arogant handrkoval s nejkou malou firmickou
P.S. do istej miery je pravda ze nekupoval "konkurenciu" ale defakto cokolvek nove kupili. Aj DOS kupili (resp. ojekabatili povodneho vlastnika) aj powerpoint kupili vsetko len kupili.
P.S.2. sami si robili tusim jadro Win (aj 9x aj NT) a jadro office (s tym gates defakto zacinal tusim)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru