Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem BLESKmobil má nové VOP. Kredit teď platí 6 měsíců.

BLESKmobil zdá se zareagoval na výtky veřejnosti a zdvojnásobil dobu pro vyčerpání kreditu - viz. nové Všeobecné obchodní podmínky, platné od 10. 12. 2012.

4.4 – Platnost Kreditu a podmínky čerpání:

Doba platnosti Kreditu činí 180 dnů od prvního přihlášení SIM karty s přednabitým Kreditem do Sítě, případně od navýšení (dobití) Kreditu způsobem stanoveným BLESKmobil. Pokud v průběhu platnosti Kreditu Účastník dále dobije svůj Kredit, prodlouží se platnost Kreditu o 180 dnů. Účastník je povinen vyčerpat Kredit během stanovené doby platnosti. Uplynutím této doby se zbývající Kredit považuje za vyčerpaný, avšak může být obnoven, pokud Účastník v průběhu doby trvání Smlouvy znovu dobije Kredit. BLESKmobil nevyplácí jakoukoli náhradu za nevyčerpaný Kredit.

Předmět Autor Datum
A opet priklad nezakonnych VOP. Tim, ze nastavi platnost kreditu ti zabrani jeho pouzivani a pokud n…
Jan Fiala 15.12.2012 10:29
Jan Fiala
Jasně. Dokud to někdo nenapadne u soudu, budou se tak chovat. Chová se tak víc firem, u nás je třeba…
Kurt 15.12.2012 10:35
Kurt
Neni to nahodou tak, ze permanentka je na 12 mesicu a maximalne 20 vstupu? Teda muzes tam na ni jit…
RedMaX 15.12.2012 11:30
RedMaX
Jaký je rozdíl mezi tím, že mám 20 vstupů platných na 12 měsíců, nebo řekněme 100 minut platných půl…
Kurt 15.12.2012 11:35
Kurt
Nevim, takhle jak to popisujes, bych se mohl ptat a jaky je rozdil mezi divadlem a koupalistem? :-/
RedMaX 15.12.2012 12:34
RedMaX
V divadle je pro tebe rezervované místo, které pak provozovatel nemůže prodat nikomu jinému a tedy n…
Kurt 15.12.2012 15:45
Kurt
Na koupališti ale nikomu místo nezabíráš. To je imho sporné, jsou hygienické limity, které musí pr…
Moas 15.12.2012 16:33
Moas
:-D Tuhle reakci jsem čekal. Promiň, ale to je úplná pitomost. Tím, že neprojdu turniketem, se do žá…
Kurt 15.12.2012 16:36
Kurt
I tak se to dá brát. Ovšem i v divadle se uvolňují pár minut před začátkem rezervačky, když tam nese… poslední
Moas 15.12.2012 20:03
Moas
Nebudu se nijak vyjadřovat k "takyoperátorovi" Blesk, jen pro ty co neznají další možností zmíním mů…
Pavel 15.12.2012 11:09
Pavel
Způsob, který popisuješ je už teda extrém :-) Nedovedu si představit, že bych pokaždé prozváněl úst…
Flash_Gordon 15.12.2012 12:24
Flash_Gordon
tak platis mesicne 600Kc, potazmo 460Kc diky nejake akci, ktera ale neni trvala, takze to je jen ste…
RedMaX 15.12.2012 12:48
RedMaX
Někomu to vyhovuje. Služby jsou to předplacený a kdo volá málo jako já a nevyplatí se mu drahej pauš…
Pavel 15.12.2012 13:53
Pavel
Pořád je to tak, že kdybys volal za 2,50kč přímo, tak by tě nějakej kólbek s cenou 2kč nezajímal.
Kurt 15.12.2012 16:00
Kurt

A opet priklad nezakonnych VOP.
Tim, ze nastavi platnost kreditu ti zabrani jeho pouzivani a pokud neumozni jeho cerpani, v podstate se nezakonne obohacuje.

To uz je fakt lepsi normalni O2, ktere ti propadeny kredit (pokud nemas nervy na to, aby ses s nimi dohadoval a dokazal jim, ze jsi v pravu a ze zadny kredit proadnout nemuze) prevede na tarif O2 Zero, kde si to v klidu muzes docerpat bez omezeni doby.

"Pokud zákazníkovi společnost při jeho neaktivitě předplacenou kartu zruší, je povinností společnosti vrátit zákazníkovi nevyužitý kredit," tvrdí Žůrek. "V případě, že tak neučiní, vzniká na straně společnosti Telefónica O2 bezdůvodné obohacení a doporučuji žádat společnost o vrácení neprovolané částky," radí další postup.

V případě, že tak společnost neučiní, odkazuje SOS na možnost podání stížnosti na Český telekomunikační úřad. Současně doporučuje obrátit se na kontaktní místo alternativního řešení sporů, které se pokusí spor nejdříve urovnat mediací. "Pokud se ani takto spor nevyřeší, nezbude zákazníkovi nic jiného, než se o neprovolanou částku soudit," ukončil svůj komentář Žůrek.

Neni to nahodou tak, ze permanentka je na 12 mesicu a maximalne 20 vstupu? Teda muzes tam na ni jit nejvic dvacetkrat a to nejdele po dobu jednoho roku, nevidim v tom nic nezakonneho. U telefonniho operatora ovsem promenis penize na kredity a ty mas pravo provolat, co neprovolas, muze a melo by byt promeneno zpet na penize a navraceno, to je dle meho nazoru zcela jina situace.

Edit: Tu permanentku bych spis prirovnal k pausalu, kdy zaplatis a nasledne muzes provolat x volnych minut, neprovolas-li je, neni ti cast pausalu vracena.

Jaký je rozdíl mezi tím, že mám 20 vstupů platných na 12 měsíců, nebo řekněme 100 minut platných půl roku? Mně to právě přijde obdobné a ten rozdíl tam nevidím. Něco jiného je řekněme divadelní předplatné, kde je logické, že nepůjdu-li na všechna představení, je to moje chyba.

V divadle je pro tebe rezervované místo, které pak provozovatel nemůže prodat nikomu jinému a tedy na něm vydělat jinak. V takovém případě je zcela v pořádku, že za něj platíš. Na koupališti ale nikomu místo nezabíráš.
Pořád to ale není odpověď na moji otázku.

Způsob, který popisuješ je už teda extrém :-)

Nedovedu si představit, že bych pokaždé prozváněl ústřednu aby mě spojila s tím, komu volám.

Já jsem si zvolil takové volání, kdy hovory v síti T-mobile jsou zcela zdarma.

Paušál stál 600 Kč a já jej v rámci akce mám s 30% slevou. Paušál dále poskytuje 100 volných minut a sms.

80% lidí, kterým volám mají T-mobile na který můžu volat neomezeně za 460Kč měsíčně.

Není to ideální stav, ale když jsem zpetně z vyúčtování analyzoval cenu průměrné minuty s tímto tarifem, dostal jsem se na 60haléřů/minuta.

tak platis mesicne 600Kc, potazmo 460Kc diky nejake akci, ktera ale neni trvala, takze to je jen stesti, ze jsi to resil zrovna v dobe, kdy tu akci poskytovali a natrefils na to. Teda budeme-li vychazet ze standardni ceny 600Kc/mesic, tak to uz je dost penez, kazdy az tak moc netelefonuje, aby daval takove penize mesicne.

Napriklad, pokud udelam 300Kc/mesic, tak mam volani do T-Mobile nasledujici mesic zdarma mimo spicku, coz je i u me vetsina hovoru, takze dalsi mesic tech 300Kc neprovolam. No a k tomu mam na Androidu cislo od Odorika za 1Kc/min. (1+1), takze jsem-li na wifi mam vlastne 100 minut za 100Kc a mimo wifi nekdy protelefonuju 200Kc, ale mnohem casteji 100Kc, teda dejme tomu nejaky mesicni prumer 250Kc, nepocital sem to presne (ve skutecnosti mam ten vydaj za mobil vyssi, ale jsou v tom i 3G data - proto se nekdy dostanu na tech 300Kc/mesic). Kazdopadne pri volani v relaci techto castek oproti tobe polovicnich je VOIP, at uz to o kterem pise Pavel nebo mnou pouzivany Odorik vyhodne.

Někomu to vyhovuje. Služby jsou to předplacený a kdo volá málo jako já a nevyplatí se mu drahej paušál u našich tří operátorů - pro toho může být klikniavolej nebo voocall řešením.
Já mám na předpalcence minutu za 7 Kč, přes tyhle služby se dostanu na 2 Kč/min. A že je to přes callback to mě opravdu netrápí.

No a kdo má možnost jet na VoIP, ten si teprve píská (běžná cena 1 Kč/min).

Pro mě je šest stovek měsíčně za telefonování moc, já udělám pár desetikorun.

Pavel

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru