Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 8 jsou propadák

Nesmysl, (relativnim) pruserem byly prvni W95 neb dost chyb a chybejici ovladace, pak byla vcelku rozumna evoluce OSR2, 98, SE - vse bylo krokem vpred bez nejakeho zasadniho kixu. A pak pruser Me. Neskutecna slepenina pro kterou nemam dobreho slova.

V rodince Windows NT - 3.5, 3,51, 4.0 - spolehlive ale dost neprivetive. W2K - velmi dobry system, ale ne na "multimedia". Prisli XP, na svoji dobu meli jednu vadu - naroky na RAM ktere tehdy bylo malo a byla draha (a mnohe chipsety neumeli vic nez 512MB). Vychozi modrozelena "Luna" byl hnus, ale slo to jednoduse prepnout do W2K vzhledu (IMHO nejlepsi co kdy z MS vypadlo). Evoluce se servicepacky a klesajici ceny pameti.

Pak Visty - a pruser. Neprinesli nic pozitivniho, jen neustalou buzeraci uzivatele a pomalost i na slusnem HW. Neco uhladili servicepacky, ale porad to byl dost mizerny system, korporat ho ignoroval a cekalo se co prijde po nich.

A prisli W7 = zoptimalizovane, svizne Visty s vychytanymi mouchami. Dobry system, ale zas tak bych nejasal - jsou v nich porad i dost nasiraci veci (sit a share treba). Nicmene konecne duvod prejit na neco po XP, ktere v 64b za moc nestaly - ceny RAM klesaly porad dolu a kdekdo si chtel doprat vic nez 4GB.

Tak, a mame tady W8. Prinesly...co vlastne? Schizofrenni dvoji GUI, z cehoz to jedno je absolutne nevhodne na desktop bez dotykoveho ovladani, a druhe ktere je nejskaredsim od dob Windows 3.11, se skrytym bonusem minimalni konfigurovatelnosti. Jinak uvnitr normalni stabilni svizny system ktery se nijak zasadne nelisi od W7, coz o to. Ale PROC pouzivat system ktery aby me nenasiral si nejdriv musim prekopat 3rd party utilitami do vzhledu systemu predchoziho (a ani tak se te Metro sracky plne nezbavim)? Navic i samotny desktop je ohavne plochy a hranaty, nejde u toho nastavit temer nic - ani vzhled tak aby se netloukla barva pozadi a fontu u aktivniho/neaktivniho okna a taskbaru. Hnus jak pro vyznavace W2K klasiky tak ty kterym se libilo Aero....

fuj, jsem se rozepsal...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality