Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 8 jsou propadák

Já bych řekl, že je třeba obrousit hrany vzájemných kategorických odsudků mezi w8fans a antiw8 lidmi. Tisíc lidí, tisíc chutí.

Je mi jedno, že mě někdo považuje za zamrzlého konzervativce, ale prostě chci klasickou nabídku start, chci klasické zobrazení desktopu (win9x/2k), nechci ribbon, nechci průzkumníka, už vůbec nechci kachličky. Nepoužívám na klávesnici windowsácká tlačítka, spíše mi vadí/překáží. Nemíním se něčemu přizpůsobovat, něco (pro mě naprosto) zbytečného se učit ovládat. Nestojím, aby mi chytrý systém něco přeskládával či něco nabízel, umím a chci se rozhodovat sám. Nesnáším různé vyskakující wizárdy, panem sponkou počínaje. Vyhovuje mi, že moje Windows od roku 1995/6 (hned první Win95) vypadají prakticky pořád stejně (rozlišení se zvětšilo, pravda). Vyhovuje mi moje vymazlená nabídka start, kde mám mnoho desítek (možná stovky) aplikací a utilit seřazených v logické struktuře. Nemusím vědět, jak se která jmenuje (a u řady z nich, které používám výjimečně, to opravdu nevím) - v logické struktuře ji ihned najdu. Hledání nepoužívám.

Jsem přesvědčen, že jiní to mají zcela jinak. Je mi to jedno, používám to, co se líbí/vyhovuje mně a ne co preferuje většina. Nechám žít - nechej žít.

@Radek: zajímal by mě tvůj postoj ke SmartScreen ve W8, zda máš tuhle šmíráckou díru zakázanou. Případně další podobné (cloudovsko/sociální) fičury, jsou-li ve W8 obsaženy.

-------
Bude-li MS pokračovat svou sloní cestu porcelánem podobným způsobem, je docela možné, že spuštění OS od verze kolem Win11 bude možné jen s online připojeným Kinectem a monkey-dance představením a la Ballmer.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality