Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 8 jsou propadák

Možná, že v nějakým Office 2018 opráší MS zase klasické menu a ikony ... (kéž by!).
U ribbonu mi vadí hodně věcí (je to šíleně velký, nelze to konfigurovat), hlavně jeho proměnlivost - pokud se změní velikost okna, některé ikony se zvětší/změnší. A pozor - když je okno moc malé, některé ikony (které dle MS určitě nebudu potřebovat) z něj vypadnou. To si pak člověk připadá jako blbec, když 5 minut hledá v ribbonu ikonu, která tam ještě před chvílí byla. Přesně to se mi stalo, když jsem měl dva dokumenty vedle sebe, abych je mohl porovnávat...
To je přece popření ergonomické zásady neměnného ovládacího prostředí! To je jako kdyby soustruh měl pokaždé ovládací páky na jiných místech nebo se samy schovávaly pod nějaké krytky.

A další věc - netuším, proč v grafech v Excelu 2007 zrušil MS zobrazení vlastností po dvojkliku na příslušný objekt. V XP to bylo krásně intuitivní a ergonomické - 2x jsem klik na osu Y a mohl jsem měnit měřítko, 2x jsem klikl na datovou řadu a mohl jsem měnit její parametry atd. Teď si kliknutím označím objekt v grafu a vlastnosti musím měnit buď přes ribbon, nebo musím do kontextového menu. A protože tohle nestačilo, přidal k tomu MS další geniální výmysl - když chci ručně nastavit měřítko na ose, musím prvně kliknout že chci hodnotu zadat ručně a pak se mi teprve zpřístupní zadání této hodnoty. Proč to nenechali jako v XP, že jsem tu hodnotu mohl zadat ihned a samo se zrušilo zatržení automatického měřítka? A tohle musím udělat třikrát - u minima, maxima i kroku!
Vzhledem k tomu, že grafy vytvářím a upravuji poměrně často, je to hodně velké zpomalení práce.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality