Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle? Třeba NoteTab. [htaje1.gif] [htacnc0.gif]
karel 08.10.2006 14:42
karel
tohle mas ale spatne ;-) ..ty to mas jako nazev a ne jako priponu
Dalibor 08.10.2006 14:55
Dalibor
Kecáš. Pokud to začíná tečkou, a jméno obsahuje tu tečku pouze jednu, jd o příponu souboru. Takže Ka…
Jan Fiala 08.10.2006 15:05
Jan Fiala
Cože? :-D [http://img146.imageshack.us/img146/8799/htaccessyt6 .png] .htaccess NENÍ žádná přípona…
Vladimir 08.10.2006 15:18
Vladimir
Apache bol pôvodne pre Linux alebo Unix.:?: Linux vo svojej podstate nepozná prípony. Tie sme naučen… nový
msx. 08.10.2006 18:43
msx.
To tak úplně asi není pravda, např. jakákoli mezera ruší platnost předchozí tečky jako oddělovače př… nový
KlepetoX 08.10.2006 18:50
KlepetoX
no dobra panove, kdyz je to nazev, tak jak mi potom vysvetlite tento text: "Soubory s pravidly uklá…
Dalibor 08.10.2006 14:58
Dalibor
Je to názov a hento písal nejaký Windowsák, ktorý vo všetkom vidí prípony. Mne tiež dlho trvalo, kým… nový
msx. 08.10.2006 18:46
msx.
.htaccess je soubor bez nazvu s koncovkou. Otevrete si napr notepad, neco tam napiste, dejte ulozit… poslední
Zax 03.01.2007 17:49
Zax

Kecáš. Pokud to začíná tečkou, a jméno obsahuje tu tečku pouze jednu, jd o příponu souboru. Takže Karlův soubor je bez jména pouze s příponou.

Měl by začít tím, že si v otevřeš Tento počítač, půjdeš do Nástroje -> Možnosti složky -> Zobrazení a tam si zrušíš zaškrtnutí u []Skrývat přípony souborů známých typů

Apache bol pôvodne pre Linux alebo Unix.:?: Linux vo svojej podstate nepozná prípony. Tie sme naučení rozoznávať iba my odchovaní na DOSe. Takže je to názov (platí pre Linux) a je to aj prípona (platí pre Windows).

To tak úplně asi není pravda, např. jakákoli mezera ruší platnost předchozí tečky jako oddělovače přípony, takže můžeš mít klidně soubor, který začíná tečkou a následující název nebude přípona - vyzkoušej si jednoduše kdekoli, založ soubor který začíná tečkou a pak v názvu udělej mezeru a za ní zadej cokoli. Ihned uvidíš, že tečka následovaná kdekoli mezerou se ignoruje jako oddělovač přípony.

no dobra panove, kdyz je to nazev, tak jak mi potom vysvetlite tento text:

"Soubory s pravidly ukládáme do složek pod jmény .htaccess, může dojít k tomu, že při vytváření v textovém editoru nám nepůjde uložit (řešení je v odkazovaném článku), to je způsobeno tím, že tento soubor vlastně nemá jméno!, obsahuje pouze příponu dlouhou osm znaků, což se editoru nemusí líbit. Je to hlavně z důvodu, že soubor beze jména se bude na serveru tvářit jako skrytý, proto jej nepůjde vidět, ..."

.htaccess je soubor bez nazvu s koncovkou.

Otevrete si napr notepad, neco tam napiste, dejte ulozit jako, vyberte vsechny soubory a napiste ".jpg" bez uvozovek. Soubor se ulozi a windows to povazuje jako koncovku, protoze se tento soubor snazi otevrit ve vasem prohlizeci obrazku. Vytvorte si soubor .htaccess, dvakrat na nej poklepejte a nastavte si, aby se vzdy oteviral v notepadu. Odted se vam bude v notepadu otevirat soubor blbost.htaccess, soubor nazdar.htaccess i soubor .htaccess. Windows se pri volbe programu, ve kterem se ma soubor otevrit VZDY ridi koncovkou. Soubor .txt bude otevirat v notepadu, soubor s nazvem .doc zase ve Wordu atd atd. Pro soubor bez koncovky neni pridruzen zadny program, pro soubor .txt ano (i kdyz se podle nekterych nazoru jedna o soubor BEZ koncovky). A argumentace typu ".txt je neco jinyho nez .htaccess" je blbost - jedna se o soubory jako kazde jine a tudiz maji stejne vlastnosti. Windows v tom nedela vyjimky a .htaccess nepovazuje za neco mimoradneho.
Posledni tecka v nazvu souboru oznacuje zacatek koncovky a neexistuji pro to zadne vyjimky. V .htaccess je tecka hned na zacatku nazvu a proto se jedna o soubor bez nazvu s koncovkou htaccess.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru