Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Druhý HDD v PC - připojení

Dobrý den,
vkládám sem dotaz, který souvisí trochu s mým minulým dotazem. Pro někoho je to možná trivialita, ale já se neviznám v BIOSu, a v hardwaru ve skříni jen trochu.
Jde o to, že v PC je pevný systémevý disk WD 40GB, není rezdělen. Jelikož mám ještě jeden Samsung 80GB z notebooku 2,5" rád bych ho využil pro svá data. Když ho ovšem připojím na kšandu v PC, tak se najednou vytratí WD a zbyde tam jen SAMSUNG, ale je přejmenován na (S@n), jeho paměť je 8,4GB, avytvoří jakousi zálohu WD. Vyzkoušel jsem všechny různé možnosti: zformátovat v NTFS, exFAT i FAT32 dále neformátovat, nepřiřazovat písmeno jednotky, ponechat bez oddílu, ale nic. Ikdyž ho připojim za vypnutého PC či zapnutého, nejdříve elektriku nebo jako první datovou kšandu, vždy po restartu naběhne BIOS, a tvrdí, že není připojen žádný HDD. Dříve mi to ale problémy nedělalo, dokonce bylo možné připojit druhý HDD za chodu, občas bylo nutné aktualizovat změny hardwaru, ale jinak bez problémů.

PC jsem již přeinstaloval z Windows XP Home na XP Pro. Myslel jsem, že to již připojit půjde, ale problém setrvává. Hledal jsem po internetu, a s tímto problémem má problém více lidí, prý se to nastavuje v BIOSu. Snad nemám poškozený BIOS. Předem děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny