Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Freeware s dobrovolnou platbou?

Rád bych se zeptal zkušenejch harcovníků, zda lze uvolnit dílo jako freeware (bez omezení) s tím, že je povolena dobrovolná platba. Jde mi o to, zda s tímto dovětkem se dílo pořád ještě chápe jako freeware (tak jak si vykládá pojem freeware kdekdo).

Děkuji za vyjádření,
Pavel

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když se tady probírají licence, zajímalo by mě jak je to dnes s freeware soft. produkty a jejich sta…
Craft 15.10.2006 21:01
Craft
To je zvláštní, že to nechtěli povolit každej člověk musí bejt rád, když se jeho aplikace šíří. A po… poslední
AZOR 17.10.2006 00:31
AZOR

Když se tady probírají licence, zajímalo by mě jak je to dnes s freeware soft. produkty a jejich stahováním.
Uvedu na příkladu, někdo má osvé oficiální stránky s pc aplikací, kterou vytvořil a má tam taky k tomu patřičnou sekci ke stažení (download), případně další zrcadla a teď otázka, stažením tohoto software a umístěním na jiné stránky k downloadu bez vědomí autora software, jak se dneska hojně praktikuje, porušuje nebo neporušuje se tímto jednáním autorské práva???
Dle mne ano,i když tímto autoru třeba dělám službu a šetří se mu tak traffic, zjistil jsem, že v našich končinách je to naprosto běžné i u komerčních webů.
Ptám se proto, neboť před časem jsem chtěl zřídit mirror pro některé autory freeware aplikací a buď mi toto nebylo povoleno nebo si autor položil podmínky za jakých okolností je tohle možné uskutečnit, zatímco zde je toto nějak přehlíženo. Zajímalo by mě jaký na to mají názor přímo autoři software, kteří se vyskytují i zde na poradně.

Díky

Craft

To je zvláštní, že to nechtěli povolit každej člověk musí bejt rád, když se jeho aplikace šíří. A podle mě pokud máš vlastní mirror a jenom nelinkuješ tak by měl bejt každej autor rád.
Pokud by jsi jen linkoval na rar/exe, tak chápu že by se to lidem nemusel líbit kvuli trafficu a chtěli by za to alespon link na stranu kvuli pageranku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru