Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyplatí se do monitoru investovat víc peněz atd?

Je to sice z wiki, tedy zdroje, který je pány profesory brán kriticky (tak to má být), ale vzhledem k tomu, že to dosud chápu stejně (možná špatně, proto se ptám, rozum mi z nebe do hlavy nespadl, od toho je diskuze, rád se nechám poučit), uvádím:

LED TV (LCD televize s LED podsvícením) je termín používaný společností Samsung, Panasonic, Toshiba, Philips, LG, ProScan a Vizio. Toto označení používají u svých LCD (displej z tekutých krystalů) televizorů, které používají LED podsvícení. Termín LED TV je zpochybňován, protože u televizorů se nejedná o obraz tvořený LED, ale pouze o podsvícení obrazových bodů, obrazové body se i u těchto panelů (televizí) skládají z tekutých krystalů (LCD). Takže se stále jedná o LCD televizory s novým marketingovým názvem, ve kterém se úplně a zcela technicky nesprávně vypouští pojem LCD.
LED jsou v současné době ještě příliš velké, aby z nich bylo možno vyrobit jednotlivé pixely do běžného televizoru. Použití skutečného LED displeje je tedy možné jen pro mnohem větší obrazovky např. sportoviště nebo reklamní plochy. Je pravděpodobné, že se výrobci rozhodli označit svoje řady LCD televizorů jako LED TV aby utržili něco z nastupující technologie OLED televizí, které zatím ještě nejsou komerčně dostupné kromě Sony XEL-1.
http://cs.wikipedia.org/wiki/LED_TV

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny