Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adobe a vir

kmochna a další:

Nejpodezřelejší se mi zdá, že když se pokouším odinstalovat Adobe Reader X, dozvím se z řízení už. účtů, že se program, který chci odinstalovat, pokouší nainstalovat svojí aktualizaci, a když zamítnu, odinstalování se nekoná. Co to k sakru je?

Abox:

Ono to jako posedlost vypadá, možná to i posedlost je. Ale od doby, kdy jsem se pracně zbavoval WINU32 aneb „Policie České republiky“, si snažím všímat všeho. V každém případě antivirus tehdy selhal, neohlásil nic, ani v průběžném režimu, ani při speciální kontrole. Aktualizace stahuju. Jak ověřit, že antivirus nepracuje pouze zdánlivě, a jak se pojistit, aby se zase nějaké svinstvo počítače nezmocnilo? (Jak to, že mi pokusy o instalaci programů stažených z internetu, o které jsem se nežádal, vyskakují v říz.už. účtů, místo aby se ozval antivirus?)

L-Core:

Avast při Eset Scanneru vypínám.
V msconfig.exe jsem vypnul spouštění programu „Adobe Reader and Acrobat Manager“ v „HKLM/Software/Wow6432Node/Microsoft/Windows/Curre ntVersion/Run“ po startu. (Nehrozí, že by se mi přestaly automaticky nabízet aktualizace Adobe?)
V Avastu se prý spouští jakýsi „boot-time scanner“ stejně, jako jiný test, ale po restartu. Takže po restartu testuju hloubkově celý počítač a uvidíme, co to udělá. Až test skončí, nainstaluju Superantispyware.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny