Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adobe a vir

Takže zcela konkrétní otázky. Počítač byl zavirován virem WIN32, který Avast neodhalil a který Eset Scanner podle všeho zlikvidoval. (Jak co nejspolehlivěji zjistím, zda antivirus činnost pouze nepředstírá?) Při jedné z pozdější kontrol našel Eset Scanner dva nesmazatelné a škodlivé soubory (při další kontrole už žádný, což budí pochybnosti). Poslední dobou pozoruju některé zvláštnosti.

1. Po volbě odinstalování programu Adobe Reader X se proces přeruší, následně se zobrazí okno řízení uživatelských účtů, že se program pokouší o svojí aktualizaci. Nemůže jít o obranu zavirovaného souboru proti jeho likvidaci? Jak postupovat, abych se programu bezpečně zbavil?
3. Ačkoli jsem nastavil, že chci aktualizace Adobe povolovat sám, opět pouze díky řízení už. účtů zjišťuju, že se cosi – prý od Adobe – opakovaně pokouší stáhnout z internetu (pouze když běží Flash Player). Jde jenom o aktualizaci, kterou program provádí v prostředí Internet Exploreru (viz FixExa)? Mám tedy s provedením změny souhlasit? Je jméno „ověřeného vydavatele“ (Adobe Systems, Incorporated) záruka?
3. Aktuálně zkouším SUPERAntiSpyware (zatím nachází pouze cookies), kontroloval jsem pc na „viry z bootovacího média“ (u Avastu prý stačí spustit obyčejnou kontrolu, ale po restartu - ?), v každém případě budu vděčný i za další nápady, jak se zbavit např. toho, co Eset Scanner nejprve identifikoval, ale nevyřešil.
4. Jeden z procesů (Flash...32, udávaný vydavatel Adobe) se po vypnutí a nastavení nízké priority ve Správci úloh vesele znovu zapínal a nastavoval si prioritu normální. Je to normální, nebo jde pravděpodobně o nežádoucí proces?

A hlavně – existuje i jiná možnost, jak zabránit infiltraci skrz Flash, než instalací jeho nejnovějších aktualizací a antivirem?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny