Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Adobe a vir

Pokoušel jsem se s viry vyrovnat sám. Teď ale moje síly nestačí. Píšu všechno, co by podle mě mohlo být důležité. O bezpečnost se zajímám jen na úrovni ovládání základních nástrojů, odbornou terminologii neovládám.
Když jsem z počítače dostal vir WIN32 - aniž bych věděl, jak se dostal do něj (antivirus - Avast měl být celou dobu spuštěný) - nastavil jsem několik dalších opatření (řízení uživatelských účtů, pracuji na uživatelském účtu).
Při surfování po internetu mi řízení už. účtů hlásilo pokus o instalaci programu od Adobe z internetu. Ačkoli jsem ji zakázal, Eset Scanner, který používám jako pojistku (právě ten původně našel více než 10 infikovaných souborů, které Avast ignoroval) a který jsem pro jistotu spustil, identifikoval infikované soubory opět (spouštěl jsem ho po delší době, se zmiňovaným to nemusí souviset). Dva - jeden z nich, vzpomínám-li si dobře, v paměti - však nedokázal smazat. Po opakovaném spuštění již nenašel žádný. Poté jsem se o problém s dvěma původně prý nesmazatelnými soubory - bohužel - na nějaký čas přestal zajímat, kontroloval jsem však Správce úloh. Řízení už. účtů v delším časovém horizontu několikrát znovu oznámilo pokus o instalaci z internetu, na kterou se mě nikdo neptal.
Ve Správci se vyskytl zajímavý proces - jakýsi Flash...32 od Adobe, který se aktivoval s jakoukoli internetovou stránkou, jak jsem ovšem ověřil, pro přehrávání videí nebyl nutný. Co je ještě zajímavější, na vypínání a nastavení nízké priority reagoval tak, že se při spuštění nových int. stránek velice rychle znovu spustil (s prioritou přenastavenou na normální). Eset Scanner nic.
Když řízení už. účtů opět hlásilo pokus o stažení čehosi od Adobe z internetu, zaměřil jsem se na v předchozím odstavci zmíněný proces. Vyhledal jsem v jeho vlastnostech ze Správce úloh umístění příslušných souborů. Při pokusu o experimentální odinstalování všech programů od Adobe dojde v případě programu "Adobe Reader X" vždy k témuž - po zaseknutí mi vyskočí okno řízení už. účtů, že "Adobe Systems, Incorporated" (ne Windows jako při běžném odinstalování, je-li spuštěno řízení už. účtů) se pokouší o provedení změn. Čili vir se brání proti pokusu o odstranění? Program Microsoft Fix It, který jsem nainstaloval a který by měl pomáhat s komplikovaným odinstalováním, nejde spustit. Proces Flash..., který se samozvaně spouštěl téměř neustále během několika týdnů, ale jenom na účtu uživatele, po předchozím a restartu zmizel. Krátce po opětovném spuštění pc zobrazil Správce jakýsi "Adobe Acrobat SpeedLauncher". Nevím, jestli to něco znamená, ale kde Adobe, tam potenciální hrozba. Dodávám, že složka s programy spouštěnými po startu je prázdná.
Předem díky za radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny