Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přídavné napájení na GK, při zapojení se vypíná monitor do černa, případně PC poté nejde zapnout.

Zdravím,

mám problém - jen nevím čím to je.)))

Počítač Win 7 se mi začal zničehonic sám vypínat a nešel zapnout.
Měl jsem v něm GK Gainward 9800 GT BLiss, zdroj Gembird 550W, deska je tuším Asus 570 SLI, proc. 3,2Ghz Athlon 2 jádro, 2 GB RAM. (už prehistorie :D )

Vzal jsem kompa do práce, a hodil jsem na něj jinej zdroj, komp se normálně rozběhl. Myslel jsme teda, že je vadnej zdroj, tak jsem koupil jinej,
600W Corsair.
Jenže po jeho namontování a zapnutí, se stalo to, že když jsem pak k GK připojil přídavný napájení, po zapnutí kompa se z toho napájení začoudilo a zasmrdělo.(6ti PIN) Kabel horkej neni.
Teď je to tak, že když nechám přídavný napájení grafiky zapojený, je okolo něj grafika celkem rozpálená a počítač se po nějaký době vypne resp. se vypne zničehonic displej (většinou do 10ti minut), větráčky běžej, ale komp se musí shodit přes vypínač na zdroji, aby šel znovu zapnout.
Pokud odpojím přídavný napájení grafiky, počítač běží normálně, i hry fungujou, ale nepoznám, jestli jede grafika na plnej výkon nebo ne.
Spíš teda ne, když u týhle grafiky výrobce píše, že bez příd. napájení by neměla fachat.

Ve výpisu událostí se objevuje kritická chyba ID události 14 a nějaký nvlddmkm problém.
Ovladače jsem zkoušel odstranit kompletně, dát starší, i nový...furt stejný.

No a teď jsem zkusil ten starej Gembird 550W zdroj na jiným kompu a rozjel se.

Je teda možný, že je v háji to příd. napájení na grafice, tudíž při nastartování kompa si zdroj testuje napětí a když zjistí, že něco neni v pořádku, tak se nesepne? Z toho bych usuzoval, že je vadná samotná grafická karta, teda její část, to příd. napájení?

Dokáže někdo poradit?

Předem díky.

Kokeš

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny