Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno diakritika v PSpade (po neviemkolky krat)

No - ano viem ze sa to uz riesilo, a aj google som skusil, ale nejak si s tym neviem rady.

Mam Windows XP (UK verzia) kde som v regional settings nastavil podporu pre nonunicode na Slovak. Vsetko ide fajn - stranky zobrazuje dobre, mozem pisat s diakritikou, maily word notepad - proste vsetko fajn.

Ale nainstaloval som si PSPad a ten si nejako s mojou slovencinou nie a nie poradit. Skusil som vsetko kodovania (proste vsetky vo Format menu, a pri Open Files mam nastavene Use menu Format) ale akosi to nie a nie ist...

majme priklad:

subor 1.txt v ktorom je ľščťžýáí , ked tento subor otvorim v notepade a skusam ho savnut (v notepade) tak pise ze encoding je ansi. Nuz fajn. Skusim otvorit tento subor v PSPade a dostanem:
¾šèžýáí

(neviem ci to ma vyznam, alebo je to uz prekodovane, ale pri hexe je to v pspade: BE9AE89D9EFDE1ED)

vieme ze na sk/cz sa ma pouzivat iso 8859-2 nuze skusme to.

Ked otvorim moj povodny notepadovsky subor 1.txt dostanem v pspade toto:
ž±è¶·ýáí

najzvlastnejsie je ze mam taky pocit ze ked vytvorim priamo v pspade subor (iso8859-2) v ktorom napisem ľščťžýáí a tento savnem, zatvorim pspad a znova subor otvorim, tak sam paspad to vidi inak (lšctžýá - poodstranoval niekde makcene)

Podme dalej :) vcera som robil rozne experimenty s diakritikou a mam subor v kodovani UTF-16LE. Otvorim ho - ide dobre, savnem - ide dobre... Proste fajn. Az by sa zdalo ze to riesi moj problem... Problem vsak je ze tento subor je v Unicode. Teda - to je dovod preco ho aj notepad aj PSPad vidi "dobre". Ale ja mam mnozstvo suborov ktore som vytvoril v kodovani Ansi a tieto chcem teraz editovat v PSpade (savnutie ako Unicode nepripada do uvahy - suborov je mnozstvo, nechce sa mi to konvertovat po jednom, a najma - som spokojny s ANSI)

Som si isty ze sa to nejak dat MUSI - pretoze ak to zvladne notepad preco by nemal PSPad? Font mam nastaveny Central European v Notepade aj PSPade...

Uff - poradi niekto co robim zle?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny