Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výstup Scart

Znalci, jak změřit spínací napětí výstupu Scart, na 8 pinu. Je to přepínací vývod, n. př. pro sepnutí z tuneru TV, na tuner DVD.
Problém je v tom, že připojím obyčejný digi volmetr, zapnu přístroj, problikne velikost napětí, a zase vím kulový, protože je to tak rychle, že nepřečtu hodnoty.
Pouze tuším /nevím to přesně/, že by to mělo být mezi 5-8 V.
Poradíte ?

Předmět Autor Datum
0V-2V TV mód, 5V-8V wide-screen, 9.5V-12V AV mód. Příslušné napětí je přítomno neustále, nikoliv pou…
anarchist 20.10.2006 14:22
anarchist
To napatie tam musi byt trvale, merat treba oproti zemi (GND), skusit oproti obalu scartu, ale ten n…
MM.. 20.10.2006 14:30
MM..
Zatím fajn. Jde o to, že ještě před 2 dny, to makalo. Nyní na mně kašle, a musím přepínat ovladačem…
gambáč 20.10.2006 15:09
gambáč
:-D Skontroluj aj kabel scart, resp meraj to priamo na konektore scart toho "vystupneho" zariadenia,…
MM.. 20.10.2006 15:12
MM..
M.M. To bylo první co mně napadlo. Nejdřív nový kabel, potom hybaj k druhé TV, která to taky podporu… poslední
gambáč 20.10.2006 15:41
gambáč

To napatie tam musi byt trvale, merat treba oproti zemi (GND), skusit oproti obalu scartu, ale ten nie je vzdy zapojeny, tak potom skusit aj napr. oproti videozemi apod.
0V na pine 8 znamena ze TV (alebo ine zariadenie ktore ma brat signal z toho Scart-u) sa automaticky neprepne (mozes ho ale stale prepnut rucne/dialkovym ovladacom na AV vstup), ak je tam viac ako 8V tak sa prepne automaticky na AV (vstup zo scart-u). 5-8V je specialita (widescreen), nie vsetky zariadenia to podporuju.

P.S. este sa do toho mixuje pin 16, ak by nahodou bol >=1V tak to znamena ze signal je na RGB pinoch.

SCART

Zatím fajn. Jde o to, že ještě před 2 dny, to makalo. Nyní na mně kašle, a musím přepínat ovladačem na TV. Používal jsem to hlavně jako "vechtra", při tom, že jsem nastavil nahrávání, čuměl na něco jiného, a když se DVD HDD spustil, přeplo se to na kanál, který se měl nahrávat, a já věděl, která bije.
A vlastně - proč píší "já" ? Kdo jste ženatí, jistě víte, že je NUTN0 nahrávat VELICE důležité programy, aby, když přehrávka skončí, a ta paní se vzbudí, zazněla otázka:...a jak to skončilo?

:-D Skontroluj aj kabel scart, resp meraj to priamo na konektore scart toho "vystupneho" zariadenia, moze sa potentovat aj kabel (pin sa vsunie do konektora ak to niekto vytahoval/zastrkaval). Treba to zmerat, a skontrolovat v menu "vystupneho" zariadenia ci sa to tam neda nastavit aby to automaticky prepinal (t.j. aby zapinal to napatie na pin 8). Ak to nie je ani v menu ani v kabli tak to asi odislo...

M.M. To bylo první co mně napadlo. Nejdřív nový kabel, potom hybaj k druhé TV, která to taky podporuje, a pořád kulový. Teď jsem použil návod mládenců nad tebou, a napětí je někde mezi 0,05-0,08 V. Je v záruce, pojede k doktorům.
Pánové díkes - a kdyby vás osvítil duch svatý, a něco vás napadlo, dejte vědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru