Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem opakování textu Word

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, při psaní smluv bych potřebovala, aby se mi číslo smlouvy vždy automaticky kopírovalo zhruba do místa zápatí stránky na všech listech dokumentu.
Dále, aby když vezmu další smlouvu, dám "uložit jako" tím změním číslo smlouvy, aby se mi automaticky změnila zase všechna čísla na všech stránkách dokumentu podle aktuálního čísla smlouvy.
Půjde to?
Děkuji za odpověď..

Předmět Autor Datum
Když to číslo dáš do zápatí dokumentu (ne dolu na stránku), tak bude na všech stranách dokumentu. Po…
Kráťa 12.04.2013 00:45
Kráťa
Myslím, že Kráťa nepochopil celý dotaz, Zuzaně šlo hlavně o to, aby se jméno souboru, které zadá při…
JoDiK 12.04.2013 07:50
JoDiK
do záhlaví jde vložit speciální pole "jméno dokumentu", jen je třeba jej ručně aktualizovat.
touchwood 12.04.2013 08:11
touchwood
Nie je treba, pole sa automaticky aktualizuje pri tlaci/ukazke tlace(nahled). poslední
mabrik 12.04.2013 12:05
mabrik
Ono mi to pochopit nešlo, jelikož o tom, že se má měnit název souboru nepíše a o záhlaví/zápatí také…
Kráťa 12.04.2013 10:07
Kráťa

Myslím, že Kráťa nepochopil celý dotaz, Zuzaně šlo hlavně o to, aby se jméno souboru, které zadá při jeho ukládání a to jméno je zároveň číslo smlouvy, tak aby se to číslo taky automaticky zapsalo do toho zápatí.

Já, když jsem kdysi něco podobného dělal, tak jsem vyrobil šablonu, do šabony automaticky spouštěné makro, které si z textového souboru uloženého u těch smluv načetlo poslední použíté číslo smlouvy, přičetlo jedničku, zapsalo na odpovídající místa dokumentu a dokument uložilo pod tím novým číslem.
Takže sekretářku pak už jen stačilo odnaučit otvírat poslední smlouvu, přepisovat staré údaje (a půlku jich tam zapomenout) a při ukládání občas zapomenout přepsat číslo, takže se stará smlouva "ztratila" a místo toho jsem ji musel naučit jak se vytváří nový dokument podle šablony a bylo vystaráno...

Ono mi to pochopit nešlo, jelikož o tom, že se má měnit název souboru nepíše a o záhlaví/zápatí také ne. Jen "zhruba v místech". :-)
Jak udělat automatiku na název souboru nevím - nestudoval jsem. Třeba všechno to jde nějakým načítáním polí a Word nabízí jako název při uložení první text dokumentu. Když tedy bude úplně první to číslo, nabídne to (asi).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru