Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrh sestavy PC

Pro pořádek dodávám:
Zdroj jsem volil silnější předběžně, protože jsem ještě nevěděl jakou grafiku si vybere, zda AMD nebo intel s 22 nm technologii, jestli bude taktovat CPU, RAMky, grafiku a vše co AMD sestavy obecně umožňují (nárůst výkonu klidně o párset watů). Pak bych to dopočetl přesně. 500W by ale asi mohlo stačit.

CO je ale důležitější: SSD měl být na systém a jako bombónek jsem plánoval data na RAID 0 nebo RAID 1. V případě RAID 0 by pak stačila dokonce nějaký 600 GB disk dvakrát. Red jsem volil tedy kvůli jejich předurčenosti k polím a pro jejich kvalitu a výdrž. Co si myslíte o RAID s black edition?

Proč jsem navrhl AMD: uživatel explicině zmínil PhotoShop, který údajně podle testů běží dokonce lépe na tom AMD o 20% lépe než na mnohem dražším 3770. Chce hrát i hry, ale pochybuji, že by nějak poznal rozdíl mezi těmito dvěma sestavami (WoW, Age Of Empires II, nebo nějaké hry po netu - doteď hrál na notebooku.)

Limit jsem si vzal z té profi sestavi, kterou si nechal dělat a ten byl 40 tis. S AMD mi to vyšlo za 30 tis a vypadalo to jen o něco slabší a to jsem mu tam dal lepší monitor a navíc ten RAID. Když bude chtít snad tady tu profi sestavu dá jako přílohu.

Jo a ta RAMKY jsem tam plácnul špatně. Proč je lepší 2 x 8 než 4 X 4? Protože je to stejně jen dualchannel? 16 Gb jsem zase vzal z té profi sestavy. Zakončil bych to filozofickou otázkou. K čemu 16 GB RAM, když seriál, který má 6OO MB, se pak pod win stejně může sekat a protože tahá celou dobu z disku, když by si ten film do těch obrovských ramek nakopčil mnohokrát?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny