Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem htc vs samsung

prosím vás
který z těchto mobilů je "lepší"
uvažuji dotykáč pro dceru(9let) a to mezi HTC Wildfire (1300.-kč) anebo Samsung Galyxy Y (ta je zatím v aukci za 950.-kč), oba jsou sice použité ale dceři by to snad ani nevadilo
děkuji za rady

Předmět Autor Datum
Z těchto dvou určitě HTC Wildfire, parametrově lepší jak Samsung.
ferokulda 21.04.2013 20:22
ferokulda
a právě má asi nějakou vadu ten HTC, prý ji nefunguje video, jinak vše jo? mohlo by to být třeba něj…
kubinčák 21.04.2013 20:26
kubinčák
Buď nejde video natáčet, nebo přehrávat. Vada může být jak SW, tak HW (v případě toho natáčení, může…
ferokulda 21.04.2013 20:31
ferokulda
prý nejde spustit nahrávání, že ji to napíše pouze v časomíře jen nuly a konec
kubinčák 21.04.2013 20:36
kubinčák
Možná na to pomůže Hard-Reset. Wildfire byl hodně chválený mobil od HTC, i když na dnešní poměry má…
albru123 21.04.2013 20:59
albru123
Z těchto dvou určitě HTC Wildfire, parametrově lepší jak Samsung. Tím chceš říct, že si víc pamatuj…
Henessy 21.04.2013 21:22
Henessy
S devítiletou dívkou a jejími kamarádkami mám velké zkušenosti. Telefon bez operačního systému dnes…
Henessy 21.04.2013 21:16
Henessy
Já se taky nestačím divit, už se asi musím brát za jinou generaci. V jejich věku jsme měli doma prvn…
Potkan007 21.04.2013 21:40
Potkan007
Že má mobil i když chodí do školy pár minut chůze od domu nechápu. Že má mobil i když chodí do škol…
Henessy 21.04.2013 22:01
Henessy
Já dostal Nokii 3510i kvůli tomu, že jsem začal dojíždět 45 minut do školy. Do tý doby mi přišlo cel…
Potkan007 21.04.2013 22:05
Potkan007
Nevím jestli přispěji k tématu, ale v dnešní době se už ven nechodí. Mě je 19 let a vlastně jsem cho…
Azor57 21.04.2013 23:31
Azor57
[offtopic] Mně je 20, ven chodí, lidi se najdou. Jsem sociální sebevrah, vím to. Včera jsem hrál mís…
Potkan007 21.04.2013 23:46
Potkan007
Já to myslel všeobecně. Ale ve věku tak 10 let je to zcela jiný. Ty si koupíš telefon když chceš. To…
Azor57 21.04.2013 23:58
Azor57
+ ty jsi chytřejší :D a proto máš život jednodušší, já jsem blbej, nebo spíš průměrnej. A třeba je t…
Azor57 21.04.2013 23:59
Azor57
Ono "být jiný" a nestydět se za to (myšleno děcka mezi sebou) vyžaduje mít opravdový koule, takže si…
Prasak 22.04.2013 00:59
Prasak
To je otázka. Jak silný musí ten jedinec být? Podle mě můžeš být sebesilnější (psychicky), ale když…
Azor57 22.04.2013 01:54
Azor57
Použitej mobil od cizího člověka bych nebral. Nevíš, jaký kostlivce to má ve skříni. Osobně bych rad…
Prasak 21.04.2013 23:20
Prasak
Abys měl jistotu, tak se podívej třeba sem www.mp.cz mobily nové, zánovní použté. Na použité 6 měsíc…
Henessy 22.04.2013 00:34
Henessy
Pro holku ten tenčí, lehčí a když bude červený, tak to bude super. Na výkonu vůbec nezáleží.
Kráťa 22.04.2013 00:52
Kráťa
Sony Xperia Tipo v červené být nemůže? Cena není tak strašná .... na bazaru jsou magoři, co to prodá… poslední
albru123 22.04.2013 19:48
albru123

S devítiletou dívkou a jejími kamarádkami mám velké zkušenosti. Telefon bez operačního systému dnes používají jenom lidé, kteří z něj chtějí jen telefonovat. Hry, slovníky, učební programy a Hlavně! focení a filmování je podmínkou. YouTube a Facebook je nezbytností. Jinak bude nešťastná protože jí to dají vyžrat kamarádky. Když jsem slyšel holky ze šesté třídy jak odborně se bavili o telefonech nechtěl jsem tomu věřit.

Já se taky nestačím divit, už se asi musím brát za jinou generaci. V jejich věku jsme měli doma první počítač a hrál jsem na něm NFS Porsche 2000, když jsem byl hodný a poprosil jsem tátu, směl jsem se připojit přes dial-up k internetu. Na oboje mi muselo stačit maximálně 30 minut za den. Rodiče měli svůj počítač v práci už prakticky od mého narození, starou 486, tu mám do teď, ale kolem tý jsem musel chodit na dva metry. Mobil jsem neměl, kdo si se mnou chtěl popovídat, musel přijít a zazvonit. A bylo mi dobře.
Dneska maj malý děti mobily, tablety, vlastní notebooky, hrajou online střílečky. Připadám si jako dědek, úplně jiná generace a to je mi 20! Asi je to dneska normální, já osobně bych jim ty hračky půjčoval na omezenej čas jako jsem to měl já a jinak je vyhnal hrát si ven. Ať bylo 35 ve stínu, nebo -20, já byl venku, jezdil jsem na kole a stavěl s kamarádem cesty pro autíčka, to dětství jsem si užil. Sestřenice je mám pocit ve třetí třídě a hrála na počítači hry ještě dřív, než se naučila číst a on to neřešil. Že má mobil i když chodí do školy pár minut chůze od domu nechápu.

Že má mobil i když chodí do školy pár minut chůze od domu nechápu.

Že má mobil i když chodí do školy pár minut chůze od domu nechápu.

Ona má mobil a ne elektromobil, takže to s délkou chůze nemá nic společného.:-D Dnes je to o "Imidži a stajlingu". A být IN.
Kdyby si vzala před lety osmiletá holka červené klapky na uši, rukavice bez prstů a navlněnou šálu při teplotě 16°C skončila by na poradně. Dnes je to její image.
To nemluvím o mých rodičích "V osm musíš být doma!"
Dnes "Běž ven aspoň na půl hodiny"

Já dostal Nokii 3510i kvůli tomu, že jsem začal dojíždět 45 minut do školy. Do tý doby mi přišlo celkem pochopitelné, že když mám školu za rohem, tak přece mobil nepotřebuju.
A ty věty jako kdybych slyšel u nás. V osm doma, o prázdninách jsem směl být venku do tmy a to bylo hodně dlouho. Spát jsem chodil ve školní dny dlouhou dobu povinně ve 21:30.

Nevím jestli přispěji k tématu, ale v dnešní době se už ven nechodí. Mě je 19 let a vlastně jsem chodil ven tak do páté třídy. Pak už tak nějak nebylo s kým. A navíc kdo dneska nemá mobil, tak díky ostatním dětem nemůže ve škole takřka přežít. Ty děcka jsou nesnesitelný.. V dnešní době je sociální sebevražda "být jiný". A tak nějak by se možná mohla začít rozvíjet i šikana? Btw já měl od druhé třídy philips azalis 288. A měl jsem ho ještě rok zpět. do třetí třídy king, potom nula.. Nebyl jsem jak ostatní, neměl sem totiž dobrej mobil ... Sice trochu offtopic ale když už jste to nakousli :P

[offtopic]
Mně je 20, ven chodí, lidi se najdou.
Jsem sociální sebevrah, vím to. Včera jsem hrál místo DJ na naší školní after party v Hany Bany v Praze. Užil jsem si to skvěle, ale odnesl jsem si z toho asi tak následující zážitky: mixážní pult měl 3 stereo vstupy, měli jsme tam mikrofon Shure, bedny tam měli aktivní (zesilovač uvnitř), topilo to jak velké zvíře na louce, 450VA každá ze dvou beden. K tomu bedna cca metr × metr × 1,5 metru. V tom 2 hloubkové reproduktory, průměr určitě přes 50 cm. Ano, jsem jiný.
Nový telefon si kupuju když chci, ne když nejsem in. Notebook mám černý ThinkPad EDGE (žádný designový výstřelek), k tomu tablet ThinkPad.
[/offtopic]

Já to myslel všeobecně. Ale ve věku tak 10 let je to zcela jiný. Ty si koupíš telefon když chceš. To je jasný. Ale představ si následující situaci. Je ti 10, nemáš telefon ( ostatní důvody at už třeba nejsou peníze, nebo nějaký jiný důvod nezajímá ), jsi ve třídě kde každý má telefon. Jak to asi dopadne, začíná jim puberta a určitě se najde dominantní jedinec. A v tu chvíli jsi pro ostatní jinej ( ale vůbec nejsi, jen oni to nechápou ). To musí bejt nesnesitelný pak. Btw děti dokáží být mnohdy kruté!! :D. Mě už je to taky dneska jedno, i kdybych boty místo na nohou, měl na špagátu za sebou a táhl je, tak mě ostatní nezajímaj. A je mi jedno co si myslej. :D :D sry jestli píšu blbosti mě už to nějak nemyslí. Btw k tomu "zbytek vraž do potkana", tak jsem to nemyslel jako tobě, nýbrž do myšky :D (nevim jestli sem tam pak ještě něco psal)

Ono "být jiný" a nestydět se za to (myšleno děcka mezi sebou) vyžaduje mít opravdový koule, takže si to můžou dovolit jen psychicky silní jedinci. Ostatní se řadí do stáda a pořizují si stejný krámy, jako další ze stáda. Kdo nemá na to být ve stádu a nemá koule, tak trpí.
Taky nad tím občas přemýšlím, bo nebude to trvat dlouho a synek pomaže do školy. A děcka jsou opravdu krutý.

To je otázka. Jak silný musí ten jedinec být? Podle mě můžeš být sebesilnější (psychicky), ale když jsi sám proti 20, tak nic neuděláš. Změna kolektivu z 99 procent nepomůže, bude to něco jako nekonečná smyčka. Taky to má opravdu veliký vliv na vývoj dítěte i na formování osobnosti dítěte. Jenže jak tomu předejít? Žádná prevence snad ani neexistuje. Vše je to dáno výchovou. Pokud ty malý "bestie" a "vysavači dětských duší" neznaj mezí, Bůh ví kam dospěje. Já osobně uvažuji o tom, že dítě do školy ani neumístím a budu ho vzdělávat sám, nebo se ho budu snažit vést aby se učilo samo nějakou zábavnou formou (nevím, jak jinak to popsat). Pač člověk se učí jen když chce. Ale já jsem inteligenčně průměr/podprůměr. Tak snad si radši ani potomky pořizovat nebudu. Sic nejsem žádnej psycholog ale tak nějak si myslím že to i bude. Nedávno jsem psal článek na téma Šikana, aneb noční můra každého rodiče. Nechci nijak strašit.. Je to opravdu smutný, že "musíme žít život tak, jak nás druhý nechají" :D

Abys měl jistotu, tak se podívej třeba sem www.mp.cz mobily nové, zánovní použté. Na použité 6 měsíců záruka a máš paragon a jistotu. Jinak z inzerátu jedině z ruky do ruky. Je zde stejně nebezpečí, že někdo dostane telefon na smlouvu anebo půjčku a přestane platit. Pak jej prodejce zablokuje a můžeš se klouzat. V Bazaru riskuješ že je to čorka a opět blokace. Takže jedině co znám na jistotu je ten mobilbazar viz výše, kamenný obchod s výkupen telefonů (ne bazar) nebo všechny doklady a podívat se je li placeno hotově. Je to jediné zboží, které ti bloknou na dálku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru