Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neuznání záruky z důvodu používáni baterii nestejné kapacity!?

Měl bych dotaz za kolegu. Ještě v záruce u něj došlo ke zničení digitalního fotoaparátu (prohořelý plošný spoj a rozteklý plast v okoli ZAP. tlačítka. Je to nejspíše na odpis, ale vzhledem k poměrně vysoké ceně chtěl uplatnit záruku. Bohužel ve foťáku měl 3baterie AAA 600mA a jednu AAA 1000mA. Prodejce mu okamžitě záruku zamítl,z důvodu, že tam neměl všechny baterie stejného výrobce a kapacity, že důvod závady jsou právě ty baterie s různou kapacitou. Osobně si myslím, že je to nesmysl. Rád bych ale věděl názor někoho fundovaného:
1. můžou takovou paseku nadělat baterie nestejné kapacity ?
2. je to důvod k odmítnutí záruky ?
3. pokud né, jaký je postup, když prodejce záruku odmíta poskytnout ?

děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Důkladně bych prostudoval manuál a pokud tam není výslovně uvedeno,že se nesmí různé baterie používa…
Karel04 28.04.2013 10:58
Karel04
Jestliže totiž prodejce prokazatelně neproškolí kupujícího,tj.neseznámí ho s obsluhou buď osobně při…
Prasak 28.04.2013 11:36
Prasak
Proč já?Ten protokol by musel předložit prodejce,že mě proškolil,jinak to nedokáže.A ve většině prod… nový
Karel04 28.04.2013 11:44
Karel04
Nemá v ČR výrobce přímo autorizovaný servis který by ti mohl reklamaci uznat bez toho, aby se do toh… nový
albru123 28.04.2013 11:42
albru123
Elektřině nerozumím, jako laik jsem se ještě s tímto požadavkem nesetkal. Vždy byla určena baterie t… poslední
Henessy 28.04.2013 13:45
Henessy

Důkladně bych prostudoval manuál a pokud tam není výslovně uvedeno,že se nesmí různé baterie používat,bránil bych se.Jestliže totiž prodejce prokazatelně neproškolí kupujícího,tj.neseznámí ho s obsluhou buď osobně při prodeji nebo dodáním návodu,zodpovídá za způsobené škody on.

Jestliže totiž prodejce prokazatelně neproškolí kupujícího,tj.neseznámí ho s obsluhou buď osobně při prodeji nebo dodáním návodu,zodpovídá za způsobené škody on.

Tak tohle bys prokazoval jedině podepsaným protokolem o proškolení. Takže jedině ten manuál, to je berná mince.

Elektřině nerozumím, jako laik jsem se ještě s tímto požadavkem nesetkal. Vždy byla určena baterie typu AAA, AA ...., nebo celkové napětí, pokud přístroj umožňuje napájení adaptérem. Jako nelogické se mi to jeví i z toho důvodu, že např. při reklamaci elektřiny v autě, by přeměřili články a pokud by některý vykazoval nižší kapacitu by reklamaci neuznali. Totéž u baterií ve výrobě spojených do akupacků by mohli bazírovat na nestejné kapacitě jednotlivých článků.
Žádal bych po prodejci písemné vyjádření s detailním zdůvodněním neuznání reklamace (což je při neuznání reklamace povinen) s tím, že jdu za soudním znalcem a budu požadovat náhradu za znalce, čas, cestovné a vícenáklady spojené s reklamací.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru