Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace XP

Ahoj, chtel bych poradit, mel jsem na disku Win XP, potreboval sem ho z urcitych duvodu naformatovat a reinstalovat XPcka, bohuzel jak by standartne melo delat po bootavni PC z CDcka Win XP mi ovsem nenajelo instalacni menu ale znovu nabehl klasicky system XP, tak sem pomoci diskety z Win 98 odstranil oddil z disku a restartoval PC ale instalace opet nenajela, jen to psalo Press any key to restart a dal nic, po stisknuti klavesy se system pouze dokolecka restartoval. nesla najet ani instalace Windows 98, ten disk nastavil, naformatoval ve FAT32 a jakmile byl format ukoncen, cerna obrazovka a PC nic nedelalo. Disk, mechaniky i instalacni CD jsou v poradku. Mma dve mechaniky na cteni CD, tam taky chyba nebude, zajimave je ze se to deje jakmile se sytem snazi (u Win XP/98) spustit samotny instalacni program. Resp jeste pred formatem HDD vse bylo OK, pochybuji ze by bylo neco z toho poskozene, nebyl zadny zasah z vnejsku apod.

Předmět Autor Datum
a) Čleň svůj příspěvek do kratších vět, takto je to strašně nepřehledné a unavující b) Nastav si v B…
Pytlík 27.10.2006 15:06
Pytlík
Nastavil sem bootovani teda z CD (coz sem della i predtim), XPcka CD to vubec nenacetlo (mechanika p…
stastik_p 27.10.2006 16:01
stastik_p
Tak bych doplnil, to CD s XPckama jsem skousel na jinych dvou ruznych PC, po nastaveni bootovani z D…
stastik_p 27.10.2006 16:09
stastik_p
Chápu to tak, že bootování z CD ani nezačalo? Jestli je to tak, pak zřejmě to médium není bootovací.…
Pavel 27.10.2006 16:16
Pavel
pokud instalátor WinXP objeví na disku funkční MBR, ukazuje hlášku "stiskněte libovolnou klávesu pro… poslední
touchwood 27.10.2006 21:52
touchwood
Nejsou ty média poškozený? Nebo mechaniky? Nevypadl kabel k disku? Pavel
Pavel 27.10.2006 16:10
Pavel

Nastavil sem bootovani teda z CD (coz sem della i predtim), XPcka CD to vubec nenacetlo (mechanika pracovala), 98 nacetlo, bohuzel konec nastal pri najizdeni instalacniho programu (cerna obrazovka opet) pocitac stal.

Tak bych doplnil, to CD s XPckama jsem skousel na jinych dvou ruznych PC, po nastaveni bootovani z DVD-ROMek to naprosto preskocilo jakoukoliv reakci na Instalacku v mechanice a klasicky nabehl system jakoby bylo bootovani z disku. Ze by vadne CD ? :-[

pokud instalátor WinXP objeví na disku funkční MBR, ukazuje hlášku "stiskněte libovolnou klávesu pro pokračování bootování z CD ROM" - pokud máš monitor, který se pomaleji rozsvěcuje, nemusíš to vidět.

Proto ti doporučím jediné - zkus těsně po zapnutí PC mačkat v sekundových intervalëch např. klávesu Enter

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru