Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení WiFi v "zamořené" zóně

Pretoze mas nizke SNR pre vyssiu rychlost. Pre N-ko to neviem z hlavy, ale pre G-ecko a linkovu rychlost 54Mbps je potrebne SNR>25dB.
To plati len v pripade staleho nekolisaveho signalu, bez odrazov a pohybujucich sa predmetov v okoli. Signal bezne kolise aj o viac ako 10dB. Nieje vzacnost, ze uniky signalu su aj 20dB. Teraz si spocitaj ake budes mat SNR ked mas silu signalu niekde okolo -40dBm a cudzie siete v okoli na hodnote -70dBm, pricom pokles signalu je povedzme 15dBm.
Najhorsie pre rychlostnu automatiku je to, ked signal nepravidelne kolise a meni svoju intenzitu. Automatika ma urcite reakcne casy, ktore nedovoluju zapnut vyssiu rychlost ak do urcitej doby pride znova k poklesu signalu a tym aj zhorseniu SNR.
Vyskusaj nepouzit automatiku a nastav si rychlost fixne o jeden az dve rychlosti vyssie. Je mozne, ze ti to pojde lepsie.
Okrem toho to, co ty vidis vo Windowse ako rychlost je vysielacia rychlost wifi karty v pocitaci. To znamena, ze mas problem s prijmom na AP. Skor by si mal urobit bandscan na AP a podla prieniku obsadenych kanalov na AP a PC nastavit pouzivany kanal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny