Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak dostat svoje znejmilejší rozšíření do FireFoxu 2.0

Pokud jste si nainstalovali nový FF 2.0, určitě vám odmítl některá stará rozšíření (někdy zvané taky doplňky, extensions, plugins atp.) převzít s drzým odkazem na jejich údajnou inkompatibilitu s novou verzí samotného prohlížeče.

Někde na webu jsem objevil metodu jak vzpurný FF dunutit, aby ona zastaralá rozšíření vstřebal:

Vyhledáte si webovou stránku dotyčného rozšíření a odtud si je stáhnete jako soubor *.xpi. Ty jsou normálně dekomprimovatelné např. v Total Commanderu. Takže si jej otevřete a v jeho útrobách naleznete soubor install.rdf. Ten otevřete jakýmkoli textovým editorem (nejlépe PSPadem - moje PR pro JaFiho) a naleznete řádky, jež vypadají např. takto:

<em:minVersion>0.7</em:minVersion>
<em:maxVersion>1.0</em:maxVersion>


Tato zastaralá a bezperspektivní čísla verzí (0.7 a 1.0) nahradíte nějakými futurologickými (tedy většími než 2.0) např. 3.0 a 5.0 a soubor install.rdf uložíte. Nezapomeňte, že při zavírání budete ještě vyzváni k jeho aktualizaci v archivu, takže ji potvrďte.

Posléze takto změněný soubor už jenom nainstalujete tím, že jej otevřete ve FF (menu Soubor/Otevřít soubor) a následující nabídku několikrát pozitivně odenterujete. Pak už postačí FF restartovat a máte své rozšíření jako nové.

Já je takto inovoval asi v 5 případech a všechna mi fungují (kromě ResizeSerchBox, kde si ale nejsem jist, zda se vůbec jedná o chybu toho pluginu).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny